Sådan gør du
Dag 1
- Kom vand, mel og surdej i en røreskål, og rør det sammen i ca. 30 sekunder. Stop maskinen og lad herefter ”dejen” stå til autolyse (hvile) i 30 min
- Tilsæt salt og gær, og ælt dejen i 2-3 min. ved lav hastighed. Øg hastigheden til mellemhøj til høj hastighed og ælt i 8-10 min., eller til dejen slipper røreskålens kanter.
- Kom dejen over i en skål som er smurt med olie, tildæk med film og lad den stå på køl i 18-24 timer ved 5-7 grader for optimal udvikling. Sæt evt. dejen i køleskabets grøntsagsskuffe.
Dag 2
- Hæld dejen ud på et bord drysset med mel. Form brødet forsigtigt, så luften bevares i dejen. Kom dejen tilbage i en skål drysset med mel. Læg den med bunden op ad, og dæk til med film. Lad dejen hæve i 2,5-3 timer ved stuetemperatur.
- Sæt nu din tomme gryde op i grillen og tænd grillen. Grillen må gerne være rigtig varm, omkring 250-300°C, så gryden kan blive varmet godt op.
- Efter ca. 20 min. har gryden fået en godt varme. Tag låget af gryden, og hæld forsigtigt dejen over i den varme gryde. Snit flotte mønstre eller rustikke sprækker i brødet, hvis du har lyst. Sæt låget på gryden igen og luk for grillen. Skru ned for grillen, så der opnås en temperatur på 210-220°C med indirekte varme.
- Bag brødet i 30-35 min. med låg på gryden og herefter 15-20 min. uden låg på gryden. Bank i bunden af brødet, for at tjekke om det er færdigt. Det skal lyde hult.
Et godt tip: Måske er dette grydebrød bagt på grill din første gang med at bage på grillen. Er du ny i bagning på grill? Så er hjælpen nær! Vi har samlet alle vores tips og tricks til at bage på grill i vores bageskole. Er det ikke tid til at bage på grill? Så kan du finde alle vores bedste opskrifter på grydebrød her.
Udviklet i samarbejde med bagermester Per Bangert, ambassadør for Morsø grill