Grydebrød med hvede og rug

Grydebrød med hvede og rug giver et saftigt og lækkert brød med en sprød krumme. Lav et fint mønster i brødet inden det sættes i ovnen, for at få det sidste touch med.

Bag gerne dit brød i en gryde, da grydebrød er nemme at lave og har en luftig krumme, men stadig en sprød skorpe. Fordelen ved at bage dit grydebrød med hvede og rug er, at når det bliver bagt med låg, får det damp og bliver luftigt. Når låget tages af, får brødet en fantastisk skorpe. Du kan næsten ikke bage brød uden gryde igen, når du først har prøvet det!

Se opskrift
grydebrød med hvede

Køkkentid
25 min.

Ventetid
1 dag og 2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grydebrød med hvede og rug: 3 ud af 5 baseret på 42 anmeldelser

Opskrift

1 brød

350 g kold/lunken vand
50 g Valsemøllen Groft Rugmel
100 g Valsemøllen Økologisk Tipo 00
350 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
200 g surdej (kan udskiftes med 5 g gær)
15 g salt
1 støbejernsgryde inkl. låg, der kan komme i ovnen
1 hævekurv
Rismel eller alm. mel til at drysse hævekurv med, så dejen ikke hænger fast

Sådan gør du

Dag 1

  1. Kom vand, mel og surdej i en skål til røremaskinen.
  2. Hvis du bruger gær i stedet for surdej, så skal det opløses i vandet inden, at melet kommes i.
  3. Ælt dejen på røremaskinen i 2 minutter ved lav hastighed.
  4. Tilsæt nu salt og ælt dejen i 5-8 minutter ved medium hastighed.
  5. Hvis dejen endnu ikke har samlet sig om dejkrogen og sluppet skålens kanter, så æltes dejen kort på højeste hastighed.
  6. Smør en skål med olie og kom dejen i. Læg låg på og lad dejen stå ved stuetemperatur eller lidt lunere (26-28 grader) indtil, at dejen er hævet med ca. 30-40 %. Det tager et par timer.
  7. Når dejen er hævet, vendes den ud på bordet og formes som en kugle og spændes op.
  8. Lad dejen hvile 20-30 minutter utildækket på køkkenbordet. Vend dejen rundt. Spænd dejen op og form den som et brød.
  9. Kom dit brød i en hævekurv, der er drysset med rismel eller mel.
  10. Stil dejen på køl natten over.

Dag 2

  1. Dagen efter kommes en gryde med låg i ovnen. Tænd på højeste temperatur varmluft. Lad gryden varme rigtig godt op i 45-60 minutter.
  2. Vend dejen ud på en plade, snit det i ønsket mønster, så dejen bedre kan hæve og udvikle sig under bagning.
  3. Kom dejen i den brandvarme gryde og læg låg på med det samme og stil gryden tilbage i ovnen.
  4. Bag brødet ved 230°C varmluft i 20 minutter.
  5. Tag låget af og skru op til 250°C varmluft og bag brødet i yderligere ca. 10 minutter til skorpen er godt gylden.
  6. Afkøl på en rist og nyd.

grydebrød med hvede

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.