Grydebrød med spelt


Server et grydebrød med spelt og slå benene væk under dine gæster og dig selv med verdens nemmeste brød. Grydebrødet er nemlig både let at tilberede og at bage. Speltmelet tilfører brødet gode fibre og giver en flot gylden farve.

Grydebrød med spelt er et must på spisebordet. Det rustikke brød både smager godt, og så får det en sprød skorpe med en saftig krumme, når det bliver bagt i en gryde. I denne version har vi brugt to typer af speltmel – nemlig både sigtet og fuldkorn. Det er med til at give brødet noget struktur og en karakteristisk smag, der både passer til et lag smør og som tilbehør til simreretter. Og så et det tilmed nemt at lave!

Se opskrift
grydebrød med spelt

Køkkentid
35 min.

Ventetid
7 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grydebrød med spelt: 3 ud af 5 baseret på 20 anmeldelser

Opskrift

1 grydebrød

8 dl koldt vand
10 g gær
3 tsk. salt
2 tsk. honning eller sukker
300 g Valsemøllen speltmel, fuldkorn
700 g Valsemøllen speltmel, sigtet

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i koldt vand og tilsæt resten af ingredienserne.
  2. Ælt dejen, indtil den slipper kanterne på skålen – cirka 10 minutter.Brug gerne en røremaskine.
  3. Lad dejen hæve i en olieret skål i min. 6 timer. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og fold som en pude.
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækketi 2 timer i en smurt form.
  5. Forvarm ovnen og gryden ved 225°C (varmluft 200°C). Strø lidt mel i den varme gryde og hæld forsigtigt dejen deri. Sæt låg på og sæt gryden nederst i ovnen, bag i ca. 50 minutter.
  6. Efter 30 minutter tager du låget af og bager brødet uden låg de sidste ca. 20 minutter.
  7. Afkøl brødet på en rist.
+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.