Sådan gør du
Kiksebund
- Kom sukker, mel, vanilje og salt op i en skål og smuldr smørret imellem hænderne.
- Ælt æggeblommerne ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen.
- Læg dejen i en pose på køl i 30 minutter.
- Rul dejen ud i ca. 4 mm tykkelse.
- Udstik bunde (6 cm i diameter) med en udstikker.
- Placer bundene på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 190°C varmluft i 15-18 minutter.
Flødebolleskum m. vanilje
- Kog sukker, sirup, vand og vanilje op i en gryde til præcis 117°C.
- Pisk æggehvider let og tilsæt 2 spsk. sukker og pisk til det skummer.
- Tilsæt den varme sukkersirup i en tynd stråle, mens der piskes på fuld kraft. Pisk indtil skummen er kølet til stuetemperatur.
- Kom skummen op i en sprøjtepose med en rund tyl – evt. med en By Ditte Julie adapter.
- Sprøjt skummen ud på bundene. De må gerne være lidt skæve og forskellige. Stil dem på køl.
I øvrigt
- Temperér chokolade og kakaosmør.
- Indfarv chokoladen med hvid farve.
- Kom chokoladen i et højt glas og dyb flødebollerne heri.
- Pynt flødebollerne med sukkerøjne, så de ligner spøgelser.
(Gen)se live-bagningen med Ditte Julie her