Havre-quinoagrød med havtornkompot og søde bananer

Vil du give dig selv og dine kære en god start på dagen? Så skulle du lave en lækker og mættende havre-quinoagrød med havtornkompot og karamelliserede bananer.

Nogle gange kræver en havregrød, at den bliver kælet lidt for. Det kunne sagtens være ved denne havre-quinoagrød med sød topping, der er med til at give dig en god start på dagen. Selvom det tager lidt længere tid end den klassiske havregrød, kan vi love dig, at det er det hele værd!

Se opskrift
havre-quinoagrød

Køkkentid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 personer

Havre-quinoagrød
3 dl Valsemøllen Havregryn
1 dl Valsemøllen Økologisk Quinoa
2 dl vand
2 dl mælk
½ tsk. salt
2 tsk. sukker

Havtornkompot
200 g havtorn
1,5 dl rørsukker
½ vaniljestang
Saft fra ½ citron
1 tsk. maizena

Karamelliseret bananer
1 banan
2 spsk. ahornsirup
2 tsk. kokosolie

Andet
1 lille håndfuld hasselnødder

Sådan gør du

Havtornkompot

  1. Kom havtorn, rørsukker og citronsaft i en lille gryde og kog det op.
  2. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom både korn og vaniljestang i kompotten.
  3. Tag 2 spsk. kompot op i en lille skål, når bærerne er ved at være udkogt.
  4. Bland det med 1 tsk. maizena. Rør rundt og hæld det derefter ned i gryden til resten af kompotten. Rør et par gange og sluk for varmen.

Havre-quinoagrød

  1. Kom quinoa, vand og salt i en gryde.
  2. Lad det koge for lavt blus i ca. 10 minutter og kom så resten af ingredienserne til grøden i gryden.
  3. Lad det koge for lavt blus indtil grøden har fået den ønskede konsistens.

Karamelliserede bananer

  1. Halvér bananen – først på tværs og på langs.
  2. Hæld sirup og olie på en middelvarm pande og læg bananerne med den våde side nedad på panden.
  3. Vend efter 2-3 minutter, når bananerne har fået farve. Giv den anden side af bananen 2 minutter.

Servering

  1. Hak hasselnødderne.
  2. Fordel grøden i 2 skåle og server med lidt havtornkompot, et par karamelliserede bananstykker, og et drys hasselnødder ovenpå.
+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.