Sådan gør du
Havtornkompot
- Kom havtorn, rørsukker og citronsaft i en lille gryde og kog det op.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom både korn og vaniljestang i kompotten.
- Tag 2 spsk. kompot op i en lille skål, når bærerne er ved at være udkogt.
- Bland det med 1 tsk. maizena. Rør rundt og hæld det derefter ned i gryden til resten af kompotten. Rør et par gange og sluk for varmen.
Havre-quinoagrød
- Kom quinoa, vand og salt i en gryde.
- Lad det koge for lavt blus i ca. 10 minutter og kom så resten af ingredienserne til grøden i gryden.
- Lad det koge for lavt blus indtil grøden har fået den ønskede konsistens.
Karamelliserede bananer
- Halvér bananen – først på tværs og på langs.
- Hæld sirup og olie på en middelvarm pande og læg bananerne med den våde side nedad på panden.
- Vend efter 2-3 minutter, når bananerne har fået farve. Giv den anden side af bananen 2 minutter.
Servering
- Hak hasselnødderne.
- Fordel grøden i 2 skåle og server med lidt havtornkompot, et par karamelliserede bananstykker, og et drys hasselnødder ovenpå.