Sådan gør du
- Smuldr smørret sammen med mel, sukker og vaniljesukker.
- Tilsæt ægget i ælt dejen sammen til den er ensartet.
- Stil dejen tildækket på køl i ca. 30. minutter.
- Skold og smudt mandlerne og flæk dem på langs med en skarp kniv.
- Del dejen i ca. 40 kugler.
- Tril dem til små pølser a ca. 1 cm i diameter og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- giv vær pølse et lille tryk to steder, så du former en kno på midten.
- Lav små ridser midt på for at indikere knoen.
- Dyp mandlerne i syltetøj og placer dem yderst på hver pølse som en negl.
- Bag heksefingrene i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) på midterste rille i ca. 6-8 minutter eller til de er gyldne.
- Afkøl småkagerne og server.
Et godt tip: Mangler du mere inspiration til halloweenfesten? Vi har samlet en masse gode og (u)hyggelige opskrifter til dig i vores bageunivers. Bag fx en saftig græskarkage pyntet med spindelvæv, eller lav små, uhyggelige popcakes, som børnene kan være med til at pynte.