Hindbærkompot med crunch og creme fraiche

Hindbærkompot giver ikke bare en skøn farve, den smager også himmelsk! Lav en skøn dessert med hindbær, knasende topping og creme fraiche, der giver en god balance mellem det sure og søde.

Prøv denne skønne hindbærkompot med en sprød crunch serveret med syrlig creme fraise. En lidt anderledes form for trifli, hvor fløden og makronerne er skifter ud. De grove granola giver desserten et sprødt touch. Chrunchen og hindbærkompotten kan også sagten bruges som topping på din morgenmad. Server fx en portion skyr eller yoghurt, og pynt den med kompot og granola.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Hindbærkompot med crunch og creme fraiche: 4 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

2 portioner

Hindbærkompot
150 g hindbær
1½ spsk. sukker
1 spsk. citronsaft
½ stang vanilje, kornene skrabet ud
1 tsk. maizena rørt ud i en smule vand

Crunch
2 dl. havregryn
30 g valnødder
1 spsk. Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner
2 tsk. carob pulver (kan undlades)
2 spsk. agavesirup
1 spsk. kokossolie

Topping
2-4 spsk. creme fraiche

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Hindbærkompot

  1. Kom alle ingredienser til kompotten i en gryde og kog op.
  2. Lad det simre i 15 minutter og tilføje derefter maizenaen.
  3. Rør godt rundt indtil det begynder at tykne og stil på køl.

Crunch

  1. Hak valnødderne groft og bland med de andre tørre ingredienser i en skål.
  2. Varm olie og sirup op stille op i en gryde og kom det over de tørre ingredienser.
  3. Rør det godt sammen og fordel blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Bag granolaen i en forvarmet ovn ved 220ºC (varmluft 200ºC) i 15-20 minutter.

Kom 3 spsk. kompot i bunden af et serveringsglas efterfulgt af crunch og et par spsk. creme fraiche.

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.