Sådan gør du
Rouladebund
- Del æggene op i æggeblommer og æggehvider – ca. 5 æg til målene.
- Pisk 100 g æggeblommer og 100 g lyst rørsukker sammen til en tyk og luftig æggesnaps.
- Æggehviderne piskes let, og de 20 g sukker tilsættes og piskes stive.
- Vend mel, bagepulver, hindbærstøv og salt i æggesnapsen og bagefter vendes æggehviderne forsigtig i.
- Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ved 210°C (190°C varmluft) i ca. 10-15 minutter.
- Når den kommer ud af ovnen, vendes den ud på et nyt stykke bagepapir og rulles samme med det samme i et rent viskestykke. Derefter skal den på køl. På den måde holder den form som en roulade og revner ikke.
Lemoncurd
- Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
- Kom citronsaft, fintrevet citronskal fra en enkelt citron og halvdelen af sukkeret op i en gryde og bring det i kog.
- Pisk resten af sukkeret og æggene sammen til en luftig æggesnaps.
- Kom den varme citronlage op i æggemassen og rør sammen.
- Kom det tilbage i gryden og varm det forsigtigt op under konstant piskning ved medium varme, til det tykner.
- Tilsæt husblas sammen med smørret, og rør det ud i massen.
- Stil lemoncurden på køl, og lad den sætte sig. Rør gerne i den undervejs (tager ca. 30 minutter).
Lakridscreme
- Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
- Hak chokoladen groft og kom den i en dyb skål.
- Varm fløden op til lige under kogepunktet sammen med de to slags lakrids.
- Hæld den meget varme fløde henover chokoladen og rør det forsigtigt sammen indtil al chokoladen er opløst.
- Tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas til chokoladefløden og rør det sammen. ‘
- Hæld massen over i en ren skål, dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen, og sæt det på køl i mindst 3 timer til chokoladefløden er tyknet og helt køleskabskold (maks 50C grader).
Samling af hindbærroulade
- Rul forsigtigt rouladen ud af viskestykket og smør lemoncurd ud over bunden.
- Smør herefter et tyndt lag lakridscreme ud over lemoncurden.
- Pas på med at være for gavmild med fyldet i rouladen.
- Jo mere fyld, jo sværere er den at rulle sammen.
- Placer friske hindbær i den ene ende af rouladedejen, og start med at rulle rouladen sammen her.
- Rouladen skal rulles fast, men ikke sådan at fyldet presses ud.
- Smør rouladen op med lakridscreme og træk et stykke bagepapir henover rouladen således at lakridscremen bliver glat.
- Pynt til sidst med rosenblade, friske hindbær og guldstøv.