Hindbærsnittekage

Bag en god klassisk hindbærsnittekage og server den som en kageperson.

Vi har i samarbejde med Cathrine Brandt lavede et bud på hvordan du kan lave en hindbærsnittekage og forme den som en kageperson, og Cathrine Brandt har gjort hendes forsøg på at lave Cirkeline.

Hindbærsnittekagen er perfekt til at servere til fødselsdage eller andet arrangement da kagen har bedst af at blive bagt dagen inden eller mindst et par timer inden servering. Mørdejsbundene bages nemlig for sig selv, inden de samles med hindbærmarmeladen. Derfor har de brug for at trække lidt fugt fra hindbærmarmeladen, hvis de skal have den bedste konsistens at spise, og for at hindbærsnittekagen kan skæres uden at knække.

Se mange flere opskrifter fra Cathrine Brandt her. 

Se opskrift

Køkkentid
1 t

Ventetid
1 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

16-20 personer

Mørdej 

500 g Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel 
50 g mandelmel
200 g flormelis
0,5 tsk. salt
250 g smør, koldt
2 æg
350 g hindbærmarmelade

Glasur

500 g flormelis
Kakao
1 æggehvide
Frugtfarve – jeg brugte rød og sort
Sprøjteposer

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Mørdej 

 

  1. Kom hvedemel, mandelmel, flormelis og salt i en skål.
  2. Skær det kolde smør i mindre stykker og tilsæt det til de tørre ingredienser. Rør det sammen til en smuldret konsistens. Det gøres nemmest på en røremaskine med en K-spade.
  3. Tilsæt æggene og rør kort til mørdejen er samlet og homogen.
  4. Del dejen i to portioner á 560 g og pak hver ind i husholdningsfilm. Lad dejen hvile i mindst 30 minutter på køl.
  5. Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir til 3 mm tykkelse. Skær mørdejen ud i ønsket kageform. Du kan eventuelt fryse bundene ned så er det nemmest for dig at skære mørdejen ud efter skabelonen. Gentag med den anden portion mørdej.
  6. Bag én mørdejsbund af gangen ved 180°C varmluft i 10-12 minutter til gylden. Lad den sætte sig på bagepladen, inden du lader den køle af på en bagerist. Bag den anden mørdejsbund.
  7. Kom hindbærsyltetøj på den ene bund og placer herefter den anden ovenpå.

Pynt

 

  1. Kom 100 g flormelis, 100 g kakao og 1 æggehvide i en skål og rør det sammen. Kom det i en sprøjtepose, klip et lille hul i bunden og tegn nu din person op.
  2. Lav glasur i de farver, du ønsker, og fyld de områder ud på kagepersonen, du vil. Se video nederst i opskriften for inspiration.
  3. Server og nyd.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.