Sådan gør du
- Flæk vaniljestangen på den lange led, skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret.
- Ælt mel, flormelis, vanilje og smør sammen på én gang.
- Del dejen i to og læg dem tildækket på køl i min. 2 timer.
- Tilsæt en smule rød pastafarve til den ene del og ælt sammen til dejen får den rigtige røde farve.
- Rul derefter tynde stænger ud, som er ca. 15 cm lange.
- Sno en hvid og en rød stang sammen, bøj den i enden så den får form som en stok, og skær kanterne til så, så de bliver skarpe. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag kagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C i 6-8 min., til de er lysebrune i kanten. Hold godt øje med kagerne, da ovnens temperatur kan svinge meget. Lad kagerne køle helt af.
Et godt tip: Hvis du ønsker at give julesmåkagerne lidt mere knas kan du tilsætte hakkede mandler til dejen. Prøv også at bage julesmåkagemænd med samme småkagedej.