Koldhævede pitabrød

Lad dejen koldhæve natten over, og lav helt friskbagte pitabrød, når familien sætter sig til bords til aftensmaden. De koldhævede pitabrød bliver luftige og hule, så der er masser af plads til alt det gode fyld.

Måske har du ikke bagt dine egne pitabrød før, men vi kan love dig for, at det er processen værd! Det giver en skøn følelse, når man ser de små brød poppe op. De smager skønt, og så kan man fylde dem med alverdens ting. Og har du nogle koldhævede pitabrød til overs, kan du lave dem til små pizzaer, der er perfekte i madpakken.

Se opskrift
pitabrød

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 døgn


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Koldhævede pitabrød: 3 ud af 5 baseret på 47 anmeldelser

Sådan gør du

Dag 1:

  1. Kom vand, gær og sukker i en skål og rør til gæren er opløst.
  2. Kom mel og salt i dejen og ælt den til den er glat, samlet og slipper skålens kanter. Dejen er nemmest og hurtigst at ælte på en røremaskine, men det kan godt lade sig gøre i hånden, da det er en ret fast dej.
  3. Kom dejen i en bøtte eller skål smurt med olie og kom et låg eller film på.
  4. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 60 minutter, og sæt derefter dejen på køl til dagen efter.

Dag 2:

  1. Tænd ovnen med et bagestål eller bagesten i på højeste temperatur.
  2. Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Del dejen i portioner af 100 g.
  3. Form hver dejklump til en bolle. Lad dem hvile utildækket i 20-30 minutter på køkkenbordet.
  4. Skru ovnen ned til 250 grader varmluft.
  5. Rul hver dejklump ud til et fladt pitabrød og kom straks pitabrødet i ovnen.
  6. Du kan bage 3-4 pitabrød i ovnen samtidig, men læg dem ind efterhånden, som de er klar.
  7. Læg dem forsigtigt på det brandvarme bagestål, og lad pitabrødet bage i få minutter ind til at det popper op.

Du skal bage pitabrødene med det samme, når du har rullet dem ud, da de ellers når at klistre sammen inden i, og derfor har svært ved at poppe. Nyd med det samme.

Få mere viden og se bagetippet på Bageskolen. Så kan du lære, hvordan du laver hjemmebagte pitabrød.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.