Sådan gør du
- Hæld melet ud i en bunke på et rent bord. Lav en fordybning i midten.
- Slå æggene ud i en skål, og kom æg og salt i mel fordybningen. Pisk med en gaffel æg og salt sammen.
- Pisk melet i lidt ad gangen, indtil ca. halvdelen af melet er opbrugt.
- Herefter ælt dejen med hånden til den er glat og elastisk. Tilsæt evt. lidt vand, hvis dejen føles for tør.
- Del dejen i 3 stykker og form til boller. Lad bollerne stå lunt tildækket i ca. 30 min.
- Herefter er dejen klar til brug.
- Rul dejen ud ved hjælp af en pastamaskine eller en kagerulle.
Pastamaskine: Se vejledning på maskinen.
Kagerulle: Rul bollerne ud til lange, flade plader, 1-2 mm i tykkelse. – jo tyndere, jo mere delikat bliver pastaen. Fold pladerne på den lange led til fire lag, og skær ud med en kniv på den bredde, der ønskes. Normalt mellem en halv og en hel centimeter.
- Pastaen koges al dente i 2-4 minutter i vand tilsat salt, rør løbende med en gaffel.
- Afdryp pastaen i en sigte og server straks.