Hjertebrød

Du kender nok Frederik Haun fra Den Store Bagedyst allerbedst for de flotte kager, men denne gang har Frederik udviklet en opskrift til os på et lækkert hvedebrød. Prøv det både flotte og velsmagende hjertebrød, en opskrift, der desuden er udviklet i den gode sags tjeneste i forbindelse med Danmarks Indsamling 2022.

Frederiks hjertebrød bages med Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel. Et brød med et snert af fuldkorn, masser af kærlighed og en smule honning for den gode smag. En opskrift du ikke må gå glip af at servere til morgenbordet eller eftermiddagskaffen.

Bliv inspireret og find flere lækre opskrifter på hjemmebagt brød her.

Se opskrift
Hjertebroed

Køkkentid
50 min.

Ventetid
2 t 25 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Hjertebrød: 4 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

1 brød

35 g gær
4 dl koldt vand
100 g creme fraiche 18%
2 spsk. honning
50 g Valsemøllen ØKO Finvalsede Havregryn
50 g Valsemøllen ØKO Solsikkekerner
50 g Valsemøllen ØKO Sesamfrø
580 g Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel
16 g groft salt
1 tsk. rød pastafarve

I øvrigt 

Ekstra solsikkekerner, sesamfrø og havregryn til topping

Sådan gør du

 

  1. Opløs gær i vandet og tilsæt creme fraiche, honning, havregryn
    og kerner.
  2. Tilsæt mel, og ælt dejen på en røremaskine i 8-10 min. eller indtil dejen ikke klistrer til skålens sider og har sluppet bunden.
  3. Smør en skål med lidt olie, hæld dejen over i skålen og beklæd med film og et viskestykke. Stil skålen lunt og lad hæve i 50 minutter.
  4. Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord, og skær ca. 250 g dej fra til at lave hjertet.
  5. Tril brødet helt rundt, smør lidt vand på overfladen og vend den våde side rundt i en blanding af havregryn, solsikkekerner og sesamfrø, så hele overfladen bliver dækket.
  6. Placer brødet med kernerne ned af i en rund hævekurv eller skål med et meldrysset viskestykke i. Luk viskestykket henover brødet og lad dejen hæve yderligere 30-40 minutter. Varm ovnen op til 230°C varmluft.
  7. Massér pastafarve ind i den overskydende portion dej. Rul dejen tyndt ud i en aflang firkant og skær tre strimler på 1×20 cm.
  8. Flet de tre strimler og fold fletningen. sammen til et hjerte.
  9. Pensl det færdighævede brød med mælk og placer hjertet på midten.
  10. Skru ovnen ned til 200°C varmluft – og bag brødet i ca. 45 minutter. Dæk hjertet til med lidt sølvpapir efter ca. 25 minutter, så det ikke bliver sort.
  11. Lad brødet køle lidt af og server.

Et godt tip: Hvis du ikke har pastafarve kan du udskifte med rødebedesaft, det vil dog give en mere lyserød farve på det flettede hjerte.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.