Sådan gør du
- Opløs gær i vandet og tilsæt creme fraiche, honning, havregryn
og kerner. - Tilsæt mel, og ælt dejen på en røremaskine i 8-10 min. eller indtil dejen ikke klistrer til skålens sider og har sluppet bunden.
- Smør en skål med lidt olie, hæld dejen over i skålen og beklæd med film og et viskestykke. Stil skålen lunt og lad hæve i 50 minutter.
- Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord, og skær ca. 250 g dej fra til at lave hjertet.
- Tril brødet helt rundt, smør lidt vand på overfladen og vend den våde side rundt i en blanding af havregryn, solsikkekerner og sesamfrø, så hele overfladen bliver dækket.
- Placer brødet med kernerne ned af i en rund hævekurv eller skål med et meldrysset viskestykke i. Luk viskestykket henover brødet og lad dejen hæve yderligere 30-40 minutter. Varm ovnen op til 230°C varmluft.
- Massér pastafarve ind i den overskydende portion dej. Rul dejen tyndt ud i en aflang firkant og skær tre strimler på 1×20 cm.
- Flet de tre strimler og fold fletningen. sammen til et hjerte.
- Pensl det færdighævede brød med mælk og placer hjertet på midten.
- Skru ovnen ned til 200°C varmluft – og bag brødet i ca. 45 minutter. Dæk hjertet til med lidt sølvpapir efter ca. 25 minutter, så det ikke bliver sort.
- Lad brødet køle lidt af og server.
Et godt tip: Hvis du ikke har pastafarve kan du udskifte med rødebedesaft, det vil dog give en mere lyserød farve på det flettede hjerte.