Hokkaidosuppe med brydebrød

Lav en lækker og cremet hokkaidosuppe med brydebrød. Suppe er en nem ret til de dage, hvor aftensmaden skal gå hurtigt. Hokkaidogræskar er i sæson fra september til oktober og er perfekt til suppe med sin søde smag og cremede konsistens. Prøv denne opskrift på en skøn efterårssuppe serveret med et lækkert brydebrød formet som et græskar.

Vi elsker at bage og lave mad med de råvarer, der er i sæson. Se her, hvornår forskellige råvarer er i sæson.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Maria Charlotte, find flere inspirerende opskrifter fra Maria Charlotte her. Du kan også finde en masse inspiration på Maria Charlottes hjemmeside.

Se opskrift
Hokkaidosuppe med brydebrød

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t 15 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

Til 4 personer

Brydebrød

20 g gær
250 g lunkent vand
30 g akaciehonning
30 g olivenolie
8 g salt
500 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
2 håndfulde Valsemøllen Økologiske Græskarkerner
1 æg

Hokkaidosuppe

1 mellemstort løg
2 små fed hvidløg
1 hokkaidogræskar, ca. 1000 g
2 spsk. olivenolie
1 spsk. karrypulver
0,8 L grøntsagsbouillon
1 dåse kokosmælk
Saften fra ½ citron
Salt og friskkværnet peber

Topping

Ristede Valsemøllen Økologiske Græskarkerner

Sådan gør du

 

Brydebrød

  1. Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt honning, olivenolie og salt.
  2. Tilsæt hvedemel, og ælt i en røremaskine eller med hænderne, til dejen er samlet og slipper skålens kanter. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 minutter.
  3. Tænd ovnen på 180ºC varmluft.
  4. Kom bagepapir på en bageplade. Klip 4 lige lange bomuldssnore, og læg først to på bagepladen, så de danner et kors. Læg herefter de andre to snore diagonalt på korset. (Se hvordan i videoen nedenfor).
  5. Kom græskarkerner ud på et bord, og læg dejen ovenpå. Ælt det sammen, og form en rund kugle, som du trykker let flad, og læg så dejen ovenpå snorene.
  6. Pensl dejen med et sammenpisket æg.
  7. Bind nu snorene op om brødet, så det ligner et græskar. Sørg for ikke at binde snorene sammen for stramt, da dejen hæver når den bages.
  8. Bag brødet i 30 minutter, til det er lettere gyldent og gennembagt.
  9. Lad brødet afkøle på en bagerist, og klip snorene fri.

Hokkaidosuppe

  1. Hak løg og hvidløg fint, og skær græskar i grove stykker.
  2. Svits løg og hvidløg af i olivenolie i en stor gryde sammen med karry.
  3. Tilsæt græskar og grøntsagsbouillon, og lad det hele simre i 20-30 minutter, til græskarstykkerne er møre.
  4. Tilsæt en dåse kokosmælk, og blend det hele sammen med en stavblender.
  5. Smag til med citron, salt og peber.
  6. Anret i skåle, top med ristede græskarkerner, og servér brødet til suppen.

Et godt tip: Prøv også opskriften på nemt suppebrød, som er lavet med en Valsemøllen bageblanding.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.