Sådan gør du
Brydebrød
- Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt honning, olivenolie og salt.
- Tilsæt hvedemel, og ælt i en røremaskine eller med hænderne, til dejen er samlet og slipper skålens kanter. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 minutter.
- Tænd ovnen på 180ºC varmluft.
- Kom bagepapir på en bageplade. Klip 4 lige lange bomuldssnore, og læg først to på bagepladen, så de danner et kors. Læg herefter de andre to snore diagonalt på korset. (Se hvordan i videoen nedenfor).
- Kom græskarkerner ud på et bord, og læg dejen ovenpå. Ælt det sammen, og form en rund kugle, som du trykker let flad, og læg så dejen ovenpå snorene.
- Pensl dejen med et sammenpisket æg.
- Bind nu snorene op om brødet, så det ligner et græskar. Sørg for ikke at binde snorene sammen for stramt, da dejen hæver når den bages.
- Bag brødet i 30 minutter, til det er lettere gyldent og gennembagt.
- Lad brødet afkøle på en bagerist, og klip snorene fri.
Hokkaidosuppe
- Hak løg og hvidløg fint, og skær græskar i grove stykker.
- Svits løg og hvidløg af i olivenolie i en stor gryde sammen med karry.
- Tilsæt græskar og grøntsagsbouillon, og lad det hele simre i 20-30 minutter, til græskarstykkerne er møre.
- Tilsæt en dåse kokosmælk, og blend det hele sammen med en stavblender.
- Smag til med citron, salt og peber.
- Anret i skåle, top med ristede græskarkerner, og servér brødet til suppen.
Et godt tip: Prøv også opskriften på nemt suppebrød, som er lavet med en Valsemøllen bageblanding.