Sådan gør du
- Lun mælken og opløs gær i den lunkne mælk.
- Tilsæt æg, blødt smør, sukker, kardemomme og salt.
- Kom mel i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem til dejen er blank og lind, hold evt. lidt af melet tilbage.
- Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter et lunt sted.
- Del dejen i 20 lige store stykker, og form dem til boller.
- Sæt dem på en bageplade med bagepapir. De skal stå tæt, så de bager sammen.
- Lad hvederne hæve tildækket på et lunt sted i 30 minutter eller til dobbelt størrelse.
- Pensl hvederne med æg eller vand.
- Bag hvederne ved 220°C (200°C varmluft) i ca. 12-14 minutter, eller til bollerne er gyldne.
- Lad hvederne køle af på en rist.
- Skær dem over og server. Du kan evt. riste dem, lige inden de skal spises.
Et godt tip: Vil du spare tid, så kan du nemt lave hjemmebagte hveder i en håndevending med Valsemøllen bolleblandinger og tilsætte kardemomme uden at gå på kompromis med smagen. Se mere her.