Sådan gør du
Nøddebunde
- Rist hasselnødderne i ovnen ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 10 minutter til de begynder at skalle.
- Gnid dem fri for løstsiddende skaller.
- Hak hasselnødder, mandler og pistacienødder groft i en minihakker.
- Bland vaniljesukker, bagepulver og mel i en skål.
- Rør æggehvider, salt og sukker sammen til en sej masse.
- Kom både nødder og melblanding i æggehviderne, og rør det hele godt sammen.
- Fordel dejen i en bageform beklædt med bagepapir (diameter 20 cm) og bag bunden ved 220°C (varmluft 200°C) i ca. 25 minutter til kagen har sat sig.
- Lad bunden køle af, mens du laver resten.
Jordbærgrød
- Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
- Rens jordbærrene og skær dem ud i mindre stykker.
- Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret.
- Kom jordbær, den tomme vaniljestang, vaniljesukker, sukker, fintrevet citronskal og -saft op i en gryde og bring det i kog. Lad det småsimre i ca. 20 minutter under låg.
- Blend grøden til en fin pure med en stavblender. Tag gryden af varmen, og rør den udblødte husblas i den varme grød. Rengør bageformen og læg bunden tilbage heri, og for siderne med kageplast.
- Hæld jordbærgrøden udover bunden og stil kagen i mindst 2 timer.
Limeis med mynte
- Riv skallen fint fra limefrugterne, og kom limeskal, sukker og mynteblade op i en morter og mort det godt.
- Pres saften ud af limefrugterne og kom saften op i en gryde sammen med lime-myntesukkeret. Lad det småsimre i 5 minutter. til sukkeret er opløst.
- Sigt sukkerlagen igennem en fintmasket sigte og et klæde. Lad den svale kort og rør skyr og kondenseret mælk.
- Pisk fløden til en let flødeskum og vend den forsigtigt sammen med massen.
- Befri kagen med jordbærgrød fra formen og placer den på et kagefad.
- Placer en kagering (22-24 cm i diameter) omkring kagen og læg kageplast ned langs siden (der skal være knap 1 cm hele vejen rund mellem kagen og kagering.
- Hæld limemoussen ned langs kanten og henover kagen.
- Giv kagen nogle lette bank og glat overfladen.
- Stil kagen på frost i mindst 3 timer eller gerne natten over.
I øvrigt
- Skær jordbærrene i tynde skiver og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag/tør jordbærrene i ovnen ved 130°C (varmluft 110°C) i en time. Vend jordbærskiverne efter 30 minutter så de får en halv time på hver side.
- Pynt islagkagen med frisk mynte, gule stedmoderblomster og jordbærchips.