Italiensk inspireret grydebrød

Lækkert Italiensk inspireret grydebrød. Det klassiske grydebrød i italiensk forklædning. Du får et rigtig lækkert brød når du bager i en støbejernsgryde. Grydebrød er ideelt som tilbehør til aftensmaden.

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
2-3 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 grydebrød

25 g gær
7 dl vand (koldt)
1000 g Valsemøllen Tipo 00
3 tsk. salt (gourmet salt)
Pynt: 1½ dl olivenolie og krydderier fx havsalt og rosmarin

Fremgangsmåde

Italiensk inspireret grydebrød er lækkert tilbehør til mange retter. Året rundt. Særligt i suppesæsonen spiser vi brød til, men også til sommerens grillaftener, til suppe, tapas, salater og meget mere. Du kan bage dit italiensk inspireret grydebrød med hvad du lige har af toppings. Brug oliven, tomat eller hvidløg og lækre krydderurter.

  1. Opløs gæren i det kolde vand og derefter tilsæt mel og salt.
  2. Ælt dejen indtil den slipper kanterne på skålen, cirka 10 minutter – brug en røremaskine.
  3. Lad dejen hæve i 1-2 timer i køleskab, helst natten over, det giver brødet mere smag.
  4. Hæld ca. 1 dl olivenolie i en dyp bradepande med bagepapir og fyld dejen i. Tag lidt olie på hænderne og tryk dejen ud i kanten.
  5. Tryk små huller i dejen – dryp ca.½ dl olivenolie over dejen og strø gourmet salt over, og fordel rosmarin og oliven.
  6. Lad dejen hæve i 30 minutter ved stuetemperatur.
  7. Forvarm ovnen og gryden ved 225°C (varmluft 200°C). Strø lidt mel i den varme gryde og hæld forsigtigt dejen deri, stænk lidt olie over dejen og drys med rosmarin og havsalt. Sæt låg på og sæt gryden nederst i ovnen, bag i ca. 50 minutter.
  8. Tag låget af efter 30 minutter og bag brødet uden låg de sidste ca. 20 minutter.
  9. Tag brødet ud af gryden og lad de afkøle på en rist. Værsgo at servere italiensk inspireret grydebrød. Velbekomme!

Tip! Vent med at putte salt i til dejen er æltet i mindst 10 min., det gør dejen stram, og dit bageresultat bliver endnu bedre.

Du kan få gode tips og bagetricks til at mestre en italiensk dej her i vores bageskole om ‘Få succes med Tipo 00’.

Vil du hellere ty til den helt nemme løsning. Kan vi love dig smagen og resultatet bliver godt med vores surdejsboller Brødblanding, der er en god løsning, også til grydebrød eller focaccia, hvis det gerne må være ekstra nemt.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.