Sådan gør du
- Opløs gæren i det kolde vand og derefter tilsæt mel, pizzasurdej og salt.
- Ælt dejen indtil den slipper kanterne på skålen, cirka 10 minutter – brug en røremaskine.
- Lad dejen hæve i 1-2 timer i køleskab, helst natten over, det giver brødet mere smag.
- Hæld dejen ud på et mel drysset bord og del dejen i fire lige store dele og form dem til flutes.
- Fordel de 4 flutes på 2 bageplader med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket i 60 minutter.
- Rids overfladen med en lille kniv.
- Forvarm ovnen til 240°C og sænk så temperaturen til 220°C (varmluft 200°C). Bag dem i midten af ovnen i ca. 20-25 minutter.
Et godt tip: Lær mere om, hvad du kan bruge forskellige typer af hvedemel til i vores bageskole, eller bliv klogere på at bage med tipo 00.