Sådan gør du
- Bland mel, sukker og hjortetaksalt i en skål.
- Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen.
- Tilsæt æg og ælt dejen let sammen.
- Stil dejen tildækket på køl i minimum 2 timer.
- Rul dejen ud til 2,5 mm og udstik med en glat udstikker ca. 5 cm. i diameter.
- Pensl dem med æg og drys med kanelsukker og fint snittede mandler på midten af hver kage.
- Flyt kagerne med en paletkniv, over på bageplader med bagepapir.
- Bag kagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 6-8 minutter. Husk at kigge til kagerne jævnligt, da ovnens temperatur kan svinge meget.
- Lad jødekagerne køle af på en rist, inden du putter dem i en kagedåse.
Et godt tip: Vil du undgå at rulle dejen ud med kagerulle, kan du i stedet dele dejen i to portioner, forme dem til ruller, ca. 5 cm. i diameter og lægge dem på køl i mindst 2 timer eller i fryseren i ½ time. Se er de nemme at skære ud i skiver, og bare lægge direkte på en bageplade.