Jordbærlagkage med vaniljemousse

Denne jordbærlagkage er ikke bare smuk den har også en helt fantastisk smag af jordbær og vanilje. Den helt perfekte kage, hvis du skal imponere dine gæster til fødselsdag eller bare til en festlig anledning.

Ditte Julie har været på rov i sit jordbærbed og fundet nok jordbær til at lave denne skønne jordbærlagkage med jordbærcreme og vaniljemousse-bomber. Lagkagebunden er bagt på Valsemøllen Kage Hvedemel der giver lagkagebunde lige præcis den luftighed lagkagebunde skal have. Du kan læse mere om Kage Hvedemel her. 

Se opskrift

Køkkentid
2 t. 30 min.

Ventetid
3 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Jordbærlagkage med vaniljemousse: 4 ud af 5 baseret på 12 anmeldelser

Opskrift

ca. 12 personer

Vaniljemousse-bomber 
3 blade husblas
1 god vaniljestang
30 g lyst rørsukker
2,5 dl piskefløde
2 dl A38 1,5 %

Lagkagebund
3 store æg
175 g lyst rørsukker
70 g Valsemøllen kage hvedemel
1 tsk. bagepulver
70 g kartoffelmel
1 tsk. kardemomme

Jordbærcreme
2 blade husblas
450 g jordbær
100 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, skal og saft heraf
1 spsk. maizena
1 spsk. vand

Chokoladebånd med jordbær 
150 g god hvid chokolade
1 tsk jordbærstøv

Pynt
20 g grønne pistacienødder, hakket fint
friske jordbær
spiselige blomster

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Vaniljemousse-bomber

 

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret.
  3. Lun vaniljesukker, rørsukker og 1/5 dl piskefløde godt op ved lav varme (den må dog ikke koge).
  4. Pisk i mellemtiden de resterende 2 dl piskefløde til flødeskum.
  5. Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas og rør det sammen.
  6. Rør 1/2 dl A38 sammen med den lune fløde og rør dernæst resten af A38 heri.
  7. Vend flødeskummet i lidt efter lidt.
  8. Hæld vaniljemoussen op i en sprøjtepose og støb nogle moussebomber i 2, 3 og 5 cm i diameter af silikone og stil dem på frost i mindst 2 timer.

Lagkagebund

 

  1. Pisk æg og rørsukker til en meget luftig og tyk æggesnaps.
  2. Bland hvedemel, bagepulver, kartoffelmel og kardemomme sammen og sigt det ned i æggesnapsen.
  3. Fyld dejen i en springform (22-24 cm i diameter), hvor bunden er beklædt med bagepapir.
  4. Bag kagen midt i ovnen ved 180°C  varmluft i ca. 25-30 minutter til den giver efter ved let tryk.
  5. Lad bunden afkøle helt i formen, inden den skæres fri og bagepapir fjernes.
  6. Flæk bunden i to lige tykke dele med

Jordbærcreme 

 

  1. Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Fjern stilken fra jordbærrene og skær dem i mindre stykker.
  3. Kom jordbær, sukker, citronskal og -saft op i en gryde. Bring det i kog i 20 min.
  4. Rør maizena og vand sammen og kom det op i jordbærgrøden og rør det godt rundt. Lad det koge kort igennem.
  5. Tag det af varmen og rør den udblødte husblas heri. Stil det til side.
  6. Befri kagen fra formen og placer kagen på et ønsket kagefad.
  7. Anvend en kageringe (eller ringen fra en springform).
  8. Læg et stykke kageplast ned langs kanten. Kom den ene bund nederst, fordel 2/3 dele af jordbærcremen henover bunden.
  9. Placer endnu en bund ovenpå cremen og smør den sidste del af jordbærcremen ud på bunden.
  10. Stil den på køl i mindst 2 timer.
  11. Befri moussebomberne og placer dem flot på kagens top.

Chokoladebånd med jordbær

 

  1. Temperer den hvide chokolade og rør jordbærstøvet i.
  2. Klip et stykke kageplast, så det passer til kagens omkreds.
  3. Smør et lag chokolade ud på kageplasten og kom det forsigtigt omkring kagen.
  4. Stil kagen tilbage på køl indtil den skal nydes.

Pynt

 

  1. Dekorer kagens top med pistacienødder, jordbær og spiselige blomster.

Sådan samler du din jordbærlagkage:

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.