Sådan gør du
Vaniljemousse-bomber
- Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
- Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret.
- Lun vaniljesukker, rørsukker og 1/5 dl piskefløde godt op ved lav varme (den må dog ikke koge).
- Pisk i mellemtiden de resterende 2 dl piskefløde til flødeskum.
- Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas og rør det sammen.
- Rør 1/2 dl A38 sammen med den lune fløde og rør dernæst resten af A38 heri.
- Vend flødeskummet i lidt efter lidt.
- Hæld vaniljemoussen op i en sprøjtepose og støb nogle moussebomber i 2, 3 og 5 cm i diameter af silikone og stil dem på frost i mindst 2 timer.
Lagkagebund
- Pisk æg og rørsukker til en meget luftig og tyk æggesnaps.
- Bland hvedemel, bagepulver, kartoffelmel og kardemomme sammen og sigt det ned i æggesnapsen.
- Fyld dejen i en springform (22-24 cm i diameter), hvor bunden er beklædt med bagepapir.
- Bag kagen midt i ovnen ved 180°C varmluft i ca. 25-30 minutter til den giver efter ved let tryk.
- Lad bunden afkøle helt i formen, inden den skæres fri og bagepapir fjernes.
- Flæk bunden i to lige tykke dele med
Jordbærcreme
- Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
- Fjern stilken fra jordbærrene og skær dem i mindre stykker.
- Kom jordbær, sukker, citronskal og -saft op i en gryde. Bring det i kog i 20 min.
- Rør maizena og vand sammen og kom det op i jordbærgrøden og rør det godt rundt. Lad det koge kort igennem.
- Tag det af varmen og rør den udblødte husblas heri. Stil det til side.
- Befri kagen fra formen og placer kagen på et ønsket kagefad.
- Anvend en kageringe (eller ringen fra en springform).
- Læg et stykke kageplast ned langs kanten. Kom den ene bund nederst, fordel 2/3 dele af jordbærcremen henover bunden.
- Placer endnu en bund ovenpå cremen og smør den sidste del af jordbærcremen ud på bunden.
- Stil den på køl i mindst 2 timer.
- Befri moussebomberne og placer dem flot på kagens top.
Chokoladebånd med jordbær
- Temperer den hvide chokolade og rør jordbærstøvet i.
- Klip et stykke kageplast, så det passer til kagens omkreds.
- Smør et lag chokolade ud på kageplasten og kom det forsigtigt omkring kagen.
- Stil kagen tilbage på køl indtil den skal nydes.
Pynt
- Dekorer kagens top med pistacienødder, jordbær og spiselige blomster.
Sådan samler du din jordbærlagkage: