Sådan gør du
Tærtebund
- Skær smør i små stykker og smuldr det med kage hvedemel.
- Tilsæt flormelis og æggeblomme og saml dejen godt sammen.
- Placer dejen i en tærteform og tryk den godt op ad kanterne.
- Lad dejen køle ned i køleskabet i ca. 60 minutter.
- Prik huller i tærtebunden med en gaffel lidt tilfældige steder.
- Forbag tærtebunden i ovnen ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 10 minutter.
Mazarinfyld
- Pisk smør, sukker og marcipan godt sammen med en elpisker.
- Tilsæt æg og mel og pisk det yderligere.
- Placer mazarindejen i den allerede forbagte tærtebund og bag den endnu engang i ovnen ved 175 grader traditionel ovn i ca. 20 minutter.
- Hak den mørke chokolade fint og fordel den ud over den varme kage og lad det smelte.
- Lad kagen køle helt af i formen placeret på en bagerist.
Vaniljecreme og samling
- Del vaniljestangen i to og skrab kornene ud.
- kom det i en gryde sammen med mælk og lad det koge under grundig omrøring.
- Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt.
- Tilsæt maizena og vend det blot rundt i blandingen.
- Hæld den kogende mælk i æggemassen og pisk samtidig. Hæld til sidst hele blandingen tilbage i gryden og varm det op under meget kraftig omrøring. Lad den koge højst et par minutter til vaniljecremen har den rette konsistens.
- Stil vaniljecremen tildækket i køleskabet og lad den køle helt ned. Hvis du ønsker en luftigere creme, kan du piske fløde til en let og luftig flødeskum og vend den i vaniljecremen.
- Fordel vaniljecremen på tærtebunden.
- Skær jordbærerne i kvarte og placer dem ud over hele tærtebunden.