Sådan gør du
Hjemmelavet is
- Kom glukosesirup og vanilje op i en gryde og varm det op sammen. Lad det køle lidt af igen.
- Rør skyr og kondenseret mælk i lagen.
- Pisk fløden til en let flødeskum, og vend den i massen sammen med amarenakirsebær, og vend det sammen med skyrblandingen.
- Fordel ismassen i en aflang form (20 cm) og sæt den i fryseren natten over.
Cookies
- Kom smør, sukker og vanilje op i en skål, og ælt det sammen med hænderne eller på en røremaskine. Tilsæt æg og salt. Sigt herefter mel og bagepulver i dejen – ælt det godt sammen. Hak chokoladen og ælt det i dejen sammen med nødder.
- Placer klumper af cookiedej med en spiseske på en eller flere bageplader beklædt med bagepapir. (Vær obs på, at de godt kan flyde lidt ud under bagningen) Prøv at lav dem lige store.
- Bag dem ved 180°C varmluft i ca. 8-10 minutter. De skal være gyldne i kanten. Lad dem køle af på en bagerist.
Jule issandwich
- Tag isen fra frost og tag ca. 1-2 spsk is og lav en is sandwich mellem to cookies.
- Nu kan dine jule issandwich nydes eller du kan komme dem retur på frys og nyde dem, når du har lyst eller får gæster.