Sådan gør du
Cookiebund
- Ælt smør, sukker, Valsemøllen Kage Hvedemel og bagepulver sammen. Ælt herefter mandlerne og finthakket chokolade i dejen til den er ensartet.
- Placer 1 spsk dej i hver form (rund form 5-6 cm i diameter) eller tril en lille kugle og placer på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag dem ved 180°C i 10-12 minutter.
- Lad dem køle hel af.
Flødebolleskum
- Kog sukker, glukosesirup og vand op i en lille gryde til præcis 117°C.
- Pisk æggehviderne let, til de skummer, sammen med 1 spsk sukker. Tilsæt dernæst den brandvarme sukkersirup i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt.
- Fortsæt med at piske til skummet har stuetemperatur. Det tager ca. 20 min.
- Vend cake factor i skummet og kom skummet på sprøjtepose med en stor rund tylle.
I øvrigt
- Placer et Amarena-kirsebær på hver cookiebund.
- Sprøjt en høj, fin top af skum over bunden.
- Smelt kakaosmør og temperer chokoladen.
- Hæld chokoladen op i en høj kande og dyb flødebollerne heri.
- Pynt med guldstøv og skovsyre.