Sådan gør du
Peberkagedej
- Kom smør, sirup og brun farin op i en gryde og bring massen i kog.
- Tilsæt krydderi og natron og lad massen boble let op og tag gryden af varmen. Lad den køle lidt af.
- Sigt mel i en røre skål og kom den lune smørblanding op til melet og rør det sammen på røremaskinen.
- Tilsæt æg og rør dejen homogen.
- Kom brunkagedejen i en frysepose og læg den på køl natten over. Dejen kan holde sig på køl i ca. 3-5 dage.
- Rul dejen ud og skær det hus du drømmer om. Brug evt. denne printvenlige skabelon.
- Bag kagerne ved 180 grader varmluft i 8-10 minutter.
Glasur
- Pisk flormelis og æggehvider sammen til en luftig glasur.
- Dekorér dit peberkagehus som du ønsker – brug evt. billedet til inspiration. Jeg venter med at dekorere taget, til jeg har samlet peberkagehuset.
Samling af kagehuset
- Smelt hvidt sukker på en pande til karamel.
- Saml peberkagehuset ved at komme en smule karamel ved samlingerne. Du kan med fordel drysse hvidt sukker i et fad, som du kan stille huset i, mens du samler det.
Et godt tip: Brug husblas som glas i vinduerne. Lim dem på med karamel, inden du samler huset