Julesmåkager med vanilje

Én dej – mange sjove julesmåkager. Tag børnene med i køkkenet og bag sjove, finurlige, lækre sprøde småkager med vanilje som smager så juleenglene synger. Se med herunder – grib ideen og nyd det lækre julebagværk – som julestokke, kagemænd, juletræer eller rensdyr.

Julebag er lig med julesmåkager. Vi har gjort det lidt ekstra ud småkagedejen og tilsat vanilje til den gode smag. Med denne julesmåkage dej vil du få småkager med det helt rigtige knæk, når du bruger Valsemøllen Kage Hvedemel.

Hvis du mangler pynt til juletræet kan du også udstikke forskellige former af småkagedejen og lave et lille hul i toppen. Så har du en fin og hjemmelavet julepynt.

Få en masse inspiration og se vores juleopskrifter her. 

Se opskrift
Julesmåkager med vanilje

Køkkentid
1 t

Ventetid
2 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Julesmåkager med vanilje: 4 ud af 5 baseret på 20 anmeldelser

Opskrift

ca. 25 stk.

Grunddej

500 g Valsemøllen Kage Hvedemel
200 g flormelis
375 g smør
1 vaniljestang

Rød pastafarve til julestokke og kagemænd

Glasur 

1 æggehvide, pasteuriseret
150 g flormelis

 

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led, skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret.
  2. Ælt mel, flormelis, vanilje og smør sammen på én gang.
  3. Del dejen i to, og form dem til to aflange kugler.
  4. Læg dem tildækket på køl i min. 2 timer.
  5. Ælt dejen lidt og rul den ud, så den er ca. 3 mm tyk. Vælg de forme, du vil bruge til dine småkager. Få masser af inspiration og ideer til forskellige versioner af julesmåkager nedenfor eller hent vores julehæfte her. Stik småkagerne ud af dejen og læg dem på en bageplade med bagepapir. Saml gerne den overskydende dej og rul ud igen. Læg evt. dejen kort på køl imellem udrulningerne.
  6. Bag kagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C i 6-8 min., til de er lysebrune i kanten. Hold godt øje med kagerne, da ovnens temperatur kan svinge meget. Lad kagerne køle helt af.
  7. Rør flormelis og æggehviderne sammen til glasuren, lidt efter lidt. Det er ikke sikkert at al æggehviden skal bruges.
  8. Pynt løs!

Sådan laver du snoede julestokke

 

  1. Følg fremgangsmåden ovenfor (trin 1-4).
  2. Tilsæt en smule rød pastafarve til den ene del og ælt sammen til dejen får den rigtige røde farve.
  3. Rul derefter tynde stænger ud, som er ca. 15 cm lange.
  4. Sno en hvid og en rød stang sammen, bøj den i enden så den får form som en stok, og skær kanterne til så, så de bliver skarpe. læg dem på en bageplade med bagepapir.
  5. Bag kagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C i 6-8 min., til de er lysebrune i kanten. Hold godt øje med kagerne, da ovnens temperatur kan svinge meget. Lad kagerne køle helt af.

Sådan laver du småkagemænd

 

  1. Følg fremgangsmåden øverst (trin 1-4).
  2. Tag en lille portion dej fra til hjerterne og tilsæt en smule rød pastafarve og ælt sammen.
  3. Ælt resten af dejen lidt og rul den ud, så den er ca. 3 mm tyk. Udstik dine kagemænd af den almindelige dej og hjerterne af den røde portion dej. Brug evt. vores printvenlige skabelon til at skære kagemænd og hjerter ud efter.
  4. Kom hjerterne på kagemændene, fold armene indover og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  5. Bag kagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C i 6-8 min., til de er lysebrune i kanten. Hold godt øje med kagerne, da ovnens temperatur kan svinge meget. Lad kagerne køle helt af.
  6. Lav chokoladeglasur ved at erstatte flormelis med kakaopulver. Kom glasuren i en sprøjtepose.
  7. Pynt kagemændene med glasur.

Sådan laver du juletræer

 

  1. Følg fremgangsmåden øverst fra trin 1-4.
  2. Ælt dejen lidt og rul den ud, så den er ca. 3 mm tyk. Stik dine kager ud med en juletræsform – brug evt. denne printvenlige skabelon, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Saml gerne den overskydende dej og rul ud igen. Læg evt. dejen kort på køl imellem udrulningerne.
  3. Bag kagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C i 6-8 min., til de er lysebrune i kanten. Hold godt øje med kagerne, da ovnens temperatur kan svinge meget. Lad kagerne køle helt af.
  4. Rør flormelis og æggehviderne sammen til glasuren, lidt efter lidt. Det er ikke sikkert, at al æggehviden skal bruges. Kom glasuren i en sprøjtepose.
  5. Kom glasur på juletræet og kom herefter grøn krymmel på, og afslut med sukkerøjne.

Sådan laver du rensdyr

 

  1. Følg fremgangsmåden øverst fra trin 1-4.
  2. Ælt dejen lidt og rul den ud, så den er ca. 3 mm tyk. Stik dine kager ud med en rund form, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Saml gerne den overskydende dej og rul ud igen. Læg evt. dejen kort på køl imellem udrulningerne.
  3. Bag kagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C i 6-8 min., til de er lysebrune i kanten. Hold godt øje med kagerne, da ovnens temperatur kan svinge meget. Lad kagerne køle helt af.
  4. Lav chokoladeglasur ved at erstatte flormelis med kakaopulver. Kom glasuren i en sprøjtepose. Brug chokoladeglasuren til at lave gevir på kagerne. Afslut med en rød M&M’s næse.

Sådan laver du julehjerter og -stjerner

 

  1. Følg fremgangsmåden øverst fra trin 1-4.
  2. Ælt dejen lidt og rul den ud, så den er ca. 3 mm tyk. Stik dine kager ud med et hjerte- eller stjerneform og lav et lille hul til ophæng. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Saml gerne den overskydende dej og rul ud igen. Læg evt. dejen kort på køl imellem udrulningerne.
  3. Bag kagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C i 6-8 min., til de er lysebrune i kanten. Hold godt øje med kagerne, da ovnens temperatur kan svinge meget. Lad kagerne køle helt af.
  4. Rør flormelis og æggehviderne sammen til glasuren, lidt efter lidt. Det er ikke sikkert, at al æggehviden skal bruges. Kom glasuren i en sprøjtepose.
  5. Pynt de afkølede kager med glasuren.

Et godt tip: Hvis du ønsker at give julesmåkagerne lidt mere knas kan du tilsætte hakkede mandler til dejen.

 

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.