Juletærte med tranebær og nougat

Selvom julen ofte står på småkager i lange baner, kan julebag også sagtens være mange andre typer bagværk. Bag en skøn juletærte, når du vil forkæle julens gæster.

Nougat og tranebær er en skøn kombination, som kun bliver mere smagfuld, når de bliver bagt i en tærte. Ditte Julie har kreeret denne skønne juletærte og fyldt den med lækre tranebær, hvid chokolade og blød nougat. En anderledes tærte som smager sødt af jul, men som selvfølgelig også kan nydes hele året.

Se opskrift

Køkkentid
1 time

Ventetid
ca. 2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Juletærte med tranebær og nougat: 4 ud af 5 baseret på 8 anmeldelser

Opskrift

8 personer

Mørdej 
150 g Valsemøllen Kage Hvedemel
60 g flormelis
½ tsk. kanel
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Mazarinfyld med tranebær og nougat
100 g ren rå marcipan
75 g lyst rørsukker
50 g blødt smør
1 æg
Saft af 1/2 citron
50 g tørrede tranebær
70 g nougat, kold i små tern
50 g hvid chokolade
1 æg til pensling

I øvrigt
1-2 spsk. flormelis
Rød skovsyrer

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Mørdej

  1. Smuldr Kage Hvedemel, flormelis, kanel og blødt smør til det minder om brødkrummer
  2. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet
  3. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time

Mazarinfyld med tranebær og nougat

  1. Ælt rå marcipan, rørsukker og smør godt sammen, gerne med hænderne – sørg for der ingen marcipanklumper er
  2. Rør ægget i massen og rør herefter citronsaft i massen til den er homogen
  3. Vend forsigtigt tranebær, nougat og hvid chokolade i

Juletærte

  1. Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter delen på et let drysset mel bord i 2-3 mm tykkelse
  2. Kom dejen op i tærteformen (ca. 24-26 cm i diameter) og fjern overskydende dej
  3. Kom mazarinfyldet op i den ubagte tærte
  4. Pensl kanten med det sammenpisket æg
  5. Ælt det overskydende mørdej sammen og udrul et låg, og udstik nogle små og store huller i låget
  6. Læg det herefter ovenpå den ubagte tærte og pensl låget med et sammenpisket æg
  7. Bag tærten ved 210oC (190oC varmluft) i ca. 20-25 min
  8. Lad tærten køle helt af i formen

I øvrigt 

  1. Drys formelis over tærten. Dæk gerne hullerne med lidt bagepapir så de kan ses
  2. Pynt af med en masse fine skovsyrer

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.