Sådan gør du
Mørdej
- Smuldr Kage Hvedemel, flormelis, kanel og blødt smør til det minder om brødkrummer
- Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet
- Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time
Mazarinfyld med tranebær og nougat
- Ælt rå marcipan, rørsukker og smør godt sammen, gerne med hænderne – sørg for der ingen marcipanklumper er
- Rør ægget i massen og rør herefter citronsaft i massen til den er homogen
- Vend forsigtigt tranebær, nougat og hvid chokolade i
Juletærte
- Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter delen på et let drysset mel bord i 2-3 mm tykkelse
- Kom dejen op i tærteformen (ca. 24-26 cm i diameter) og fjern overskydende dej
- Kom mazarinfyldet op i den ubagte tærte
- Pensl kanten med det sammenpisket æg
- Ælt det overskydende mørdej sammen og udrul et låg, og udstik nogle små og store huller i låget
- Læg det herefter ovenpå den ubagte tærte og pensl låget med et sammenpisket æg
- Bag tærten ved 210oC (190oC varmluft) i ca. 20-25 min
- Lad tærten køle helt af i formen
I øvrigt
- Drys formelis over tærten. Dæk gerne hullerne med lidt bagepapir så de kan ses
- Pynt af med en masse fine skovsyrer