Sådan gør du
- Hæld vandet i en skål, tilsæt gær og rør til gæren er opløst. Tilsæt melblandingen.
- Ælt dejen i 5-10 minutter med hænderne eller i en røremaskine ved mellem hastighed. Lad dejen hvile i skålen i 10 minutter.
- Rør kanelremonceblandingen sammen med smør. Stil remoncen til side på bordet, til du skal bruge den.
- Vend dejen ud på bordet, og rul den ud til en aflang rektangel (ca. 30 x 40 cm).
- Fordel remoncen jævnt på dejen, og skær derefter dejen over i to stykker på langs.
- Fold den ene del af dejen indover sig selv. Fold herefter igen dejen ind over sig selv.
- Skær giflerne i ca. 3 cm stykker.
- Læg kanelgiflerne på en bageplade med bagepapir. De må gerne stå en smule tæt, så den remonce, der vil flyde ud, kan karamellisere under bunden af giflerne.
- Lad kanelgiflerne hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
- Pensl kanelgiflerne med et sammenpisket æg og mælt, og bag giflerne i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 5-6 minutter
- Lad giflerne køle af på en rist.
Et godt tip: Prøv også at bage kanelsnurrer med Valsemøllen Kanelsneglkage.