Sådan gør du
- Opløs gær i den lune mælk (37°C)
- Tilsæt æg, blødt smør, sukker og salt.
- Kom mel i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem til dejen er blank og lind, hold evt. lidt af melet tilbage.
- Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter et lunt sted og lav imens fyldet.
Fyld til kanelsnegle:
- Bland smør, farin og kanel til en ensartet masse. Må ikke røres for længe, da sukker krystallerne ødelægges og ikke kan karamellisere.
- Rul dejen ud på et mel drysset bord til en firkant, 20 x 30 cm. Fordel remoncen med en spartel og rul dejen sammen.
- Skær stangen i 20 stykker, og sæt sneglene på en bageplade med bagepapir, eller i et smurt ildfastfad, og lad dem hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
- Pensl de færdighævede snegle med vand eller æg, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
- Lad sneglene køle af på en rist og pynt dem med glasur.
Et godt tip: Ved at bage dem i en form undgår du, at de bliver tørre og kedelige. Når du bager sneglene i et ovnfast fad bager sneglene op af hinanden, hvilket resulterer i, at de bliver bløde, lækre og helt uden de der tørre kanter. Derudover holder sneglene også hinanden tætte i fadet, hvilket betyder, at den lækre remonce ikke løber ud. Smart, ikke?