Sådan gør du
- Hæld vandet i en skål, tilsæt gær og rør til gæren er opløst. Tilsæt melblandingen.
- Ælt dejen i 5-10 minutter med hænderne eller i en røremaskine ved mellem hastighed. Lad dejen hvile i skålen i 10 minutter.
- Vend dejen ud på et let meldrysset bord, og del den i 3 lige store portioner a cirka 175 g. Form hver dejportion til en kugle, og lad dem hvile i 10 minutter tildækket.
- Rør kanelremonceblandingen sammen med smør og vand.
- Rul den ene dejkugle ud til en cirkel på cirka 25 centimeter i diameter. Hvis dejen trækker sig sammen, og ikke kan rulles ud, så lad den hvile kort – så slapper gluten af, og du kan nemmere rulle dejen ud.
- Placer dejen på en bageplade med bagepapir. Smør halvdelen af remoncen på dejen undtagen de yderste 2 cm. Rul næste dejportion ud, og placer ovenpå. Smør kanelremonce på. Den sidste dejportion lægges på. Der skal ikke smøres remonce på den øverste del.
- Læg en springform på 24 cm i diameter over dejen, og skær den overskydende dej af, så du har en helt rund cirkel. Sæt et glas i midten af dejen. Tag en skarp kniv, og skær igennem alle lagene, så du har 4 lige store stykker.
- Halver de 4 stykker, så du får 8, og halver herefter de 8, så du får 16. De 16 baner bliver til 8 stjernespidser.
- Sno stjernen. Tag en strimmel med hver hånd, og sno hver ende to omgange udad i hver sin retning, væk fra hinanden. Læg dem sammen, så enderne er lukket. Gentag hele vejen rundt. Fjern glasset.
- Lad stjernen efterhæve tildækket i 15 minutter.
- Pisk et æg sammen med en gaffel, og pensl stjernen. Bag din stjerne med kanelremonce i cirka 12-15 minutter ved 210 °C over/under varme til godt gylden.
Et godt tip: Hvis du ønsker en mindre kanelsneglestjerne, kan du dele dejen op i to stykker og bage små kanelsnegle ud af resten af dejen.