Sådan gør du
- Kom smørret i en gryde og smelt det ved lav varme. Det skal kun netop smelte – tag gerne gryden af varmen, når der fortsat er en smule fast smør, så undgår du, at smørret bliver for varmt. Stil gryden til side et øjeblik.
- Kom mælk, gær og sukker i en skål og rør til gæren er opløst. Hæld det smeltede smør i mælken.
- Tilsæt hvedemel, stødt kardemomme, æg og salt og ælt dejen til den er glat, skinnende og slipper skålens kanter. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 60 minutter.
- Mens dejen hæver, forberedes remoncen.
- Smuldr marcipan og rørsukker sammen. Tilsæt kanel og smør og rør det sammen med en gaffel eller spiseske – det behøver ikke at være helt homogent. Lad det stå på køkkenbordet, til det skal bruges.
- Vend dejen ud på et let meldrysset bord og rul den ud til et rektangel på cirka 3 mm tykkelse.
- Smør dejen med remonce over det hele. Fold 1/3 af dejen ind mod midten. Fold den anden 1/3 ind over dejen, så du nu har tre lag dej. Rul dejen ud til et rektangel på ca. 15 x 30 cm. Skær dejen i strimler på ca. 1,5-2 cm. Sno hver strimmel til en snurrer, som vist i videoen. Kom snurrerne på to bageplader beklædt med bagepapir.
- Tænd ovnen på 220°C varmluft.
- Pisk et æg sammen med en gaffel. Pensl snurrerne med æg. Bag dem i cirka 8-10 minutter til godt gyldne.
- Lav sukkerlagen mens kanelsnurrerne bager.
- Kom kogende vand og sukker i en skål og rør det sammen til alt sukker er opløst.
- Når snurrerne tages ud af ovnen, pensles de med sukkerlage for en karamelliseret og skinnende overflade. Lad afkøle på en rist og nyd.
(Gen)se LIVE bagningen her:
Eller spring direkte til selve snoningen her:
Et godt tip: Hvis du er vild med de klassiske kanelsnurrer, kan du også bage dem i en fuldkornsudgave, der er mindst ligeså lækre. På den måde får du syndigt bagværk, men med flere fibre. Ellers kan du bage dem med en lækker kardemommeremonce, så det bliver saftige kardemommesnurrer.