Sådan gør du
- Opløs gæren i den lune mælk.
- Tilsæt smør, salt, sukker, kardemomme og mel.
- Ælt dejen, og lad den hæve tildækket i ca. 15 minutter.
- Rør smør, sukker og kanel sammen i en skål til fyld.
- Del dejen i 2 og rul først den ene portion ud til en firkant (ca. 30 x 45 cm).
- Fordel halvdelen af fyldet herpå. Fold dejen ind over fyldet fra den korteste ende. Fold en gang til, så dejen nu måler ca. 30 x 11 cm.
- Skær dejen ud i 2 cm brede strimler – ca. 15 stk. Sno hver dejstrimmel, til den er ca. 20 cm lang og form den til en snegl.
- Lad sneglene efterhæve tildækket i ca. 20 minutter.
- Gentag med den sidste portion dej og resten af fyldet.
- Pisk æggeblomme, mælk og salt sammen og pensl sneglene.
- Drys dem med sukker og bag dem i midten af ovnen 8-10 minutter ved 240°C (220°C varmluft).
- Lad sneglene køle af på en bagerist.