Sådan gør du
- Kom mælk, gær og sukker i en skål. Rør til gæren er opløst.
- Kom kardemomme, mel, æg og salt i. Ælt dejen i 5-8 minutter til den samler sig.
- Kom smørret i og ælt dejen yderligere cirka 10 minutter indtil, at dejen slipper skålens kanter og samler sig.
- Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 45 minutter.
- Mens dejen hæver, laves remoncen.
- Rør alle ingredienserne til remonce sammen. Det gøres nemmest med en ske eller gaffel i en skål. Stil det til side.
- Skræl æblet og skær det i helt tynde skiver.
- Rul dejen ud til et rektangel – dejen skal være et par millimeter tyk. Skær kanterne af, så du får et lige rektangel, der kan være på en bageplade.
- Gem dejen, du skærer fra. Det kan du bage boller af. Se tip nederst.
- Skær dejen skæres ud, så den kan flettes. Du kan se hvordan i videoen nedenfor.
- Smør remonce i midten af dejen. Læg skiverne af æble over. Flet dejen, så remoncen lukkes inde.
- Lad din kanelstang efterhæve tildækket i 45 minutter.
- Tænd ovnen på 220°C over/under varme.
- Pisk et æg sammen med en gaffel og pensel kanelstangen. Drys med mandelflager og bag din kanelstang i cirka 10 minutter til godt gylden. Nyd din kanelstang med æble lun eller afkøl på en rist.
Et godt bagetip fra Cathrine Brandt
Når en dej skal flettes, er det vigtigt, at den er smidig og afslappet. Det sikrer du ved at ælte dejen godt. Når dejen er rullet ud, skal den have lov til at slappe af, før den kan flettes. Hvis glutenstregene ikke er afslappede, vil de trække dejen sammen, når du forsøger at flette dejen. Det bør passe med tiden, mens du skærer dejen ud og kommer fyld på. Hvis du fortsat oplever, at dejen trækker sig sammen, når du fletter den, så skal du lade dejen hvile et par minutter mere.
Dejen, du skærer fra, kan du bage boller af. Jeg fik 4 boller ud af portionen. Ælt det overskydende dej sammen, del i et par portioner og form til en bolle. Bag dem ved samme temperatur som kanelstangen.