Kardemommeboller

Nybagte kardemommeboller er skønne på morgenbordet, og så har de den dejligste duft. Bollerne er luftige med den skønne smag af den krydrede kardemomme. Hele familien vil elske dem!

Bag disse kardemommeboller i stedet for de klassiske fødselsdagboller. Kardemommes smag er krydret og sødlig, og så smager bollerne aller bedst, når de er helt nybagte. Rikke har delt sin familieopskrift på de lækreste kardemommeboller, der smager som en drøm. . Server dem lune med smør og en god marmelade. Velbekomme.

Se opskrift
Kardemommeboller

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 time 50 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kardemommeboller: 4 ud af 5 baseret på 17 anmeldelser

Opskrift

20 boller

4 dl lun sødmælk
50 g gær
1 tsk salt
2 spsk honning
200 g smeltet afkølet smør
2 æg
3 tsk kardemomme
ca. 600-700 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel

Sådan gør du

  1. Opløs gær i den lune mælk og tilsæt salt og honning.
  2. Kom herefter det afkølede smeltet smør i, samt æg og kardemomme, rør rundt.
  3. Tilsæt hvedemel og ælt dejen i ca. 10 minutter.
  4. Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted i 1 time.
  5. Form dejen til boller og sæt sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  6. Lad dem efterhæve tildækket i ca. 20 minutter.
  7. Pensl bollerne med æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 20 minutter.

Et godt tip: De skønne kardemommeboller er bagt af en bløddej. Vil de blive klogere på bløddej, og blive endnu bedre til at bruge denne type af dej, kan du gå ind på vores Bageskole. Her giver vores eksperter tips og tricks til bløddej, og hvordan man bedst bager med dem. Se vores bageskoletips her!

Opskrift af Rikke Skjøde Baes 
Rikke har delt sin familie opskrift på de lækreste kardemommeboller, der smager som en drøm. Glæd dig til at bage dem, så til hele huset dufter skønt. Server dem lune med smør og en god marmelade. Velbekomme

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.