Sådan gør du
- Opløs gær i den lune mælk og tilsæt salt og honning.
- Kom herefter det afkølede smeltet smør i, samt æg og kardemomme, rør rundt.
- Tilsæt hvedemel og ælt dejen i ca. 10 minutter.
- Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted i 1 time.
- Form dejen til boller og sæt sæt dem på en bageplade med bagepapir.
- Lad dem efterhæve tildækket i ca. 20 minutter.
- Pensl bollerne med æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 20 minutter.
Et godt tip: De skønne kardemommeboller er bagt af en bløddej. Vil de blive klogere på bløddej, og blive endnu bedre til at bruge denne type af dej, kan du gå ind på vores Bageskole. Her giver vores eksperter tips og tricks til bløddej, og hvordan man bedst bager med dem. Se vores bageskoletips her!
Opskrift af Rikke Skjøde Baes
Rikke har delt sin familie opskrift på de lækreste kardemommeboller, der smager som en drøm. Glæd dig til at bage dem, så til hele huset dufter skønt. Server dem lune med smør og en god marmelade. Velbekomme