Kardemommebrød med sesam

Hvis du elsker kardemomme- og kanelsnurrer, vil du også elske dette kardemommebrød med sesam. En saftig og lækker kage, der er nem at bage.

Måske har du prøvet at bage kanelstang. Så hvorfor ikke prøve noget lidt andet, og bage dette kardemommebrød? Kagen har en god og varm smag af kardemomme og kanel bagt i en lækker bløddej. Det er en kage der er svær at modstå, og som er perfekt til eftermiddagshyggen.

Se opskrift
kardemommebrød

Køkkentid
30 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

6-8 personer

1 dl sødmælk
25 g gær
1 æg, str. M/L
75 g blødt smør
250 g Valsemøllen hvedemel
2 spsk lyst rørsukker
1 tsk stødt kardemomme
1/2 tsk fint salt

Remonce:

125 g blødt smør
100 g brun farin
50 g mørk sirup
1 tsk stødt kardemomme
1 spsk stødt kanel
4 spsk Valsemøllen økologiske sesamfrø

Pynt:

1 æg
2 spsk Valsemøllen økologiske sesamfrø
1 spsk perlesukker

Sådan gør du

  1. Rør alle ingredienser sammen til en dej.
  2. Rul dejen (25 x 35 cm) på et meldrysset bord.
  3. Rør ingredienserne sammen til remonce.
  4. Smør remonce på hele den udrullet dej, og rul den stramt sammen på den korte led.
  5. Placer dejrullen på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Giv den rullede dej et let tryk, og klip små “næb” i dejen hele vejen ned (se billede) med 2-3 cm mellemrum.
  7. Pensl kardemommebrødet med et sammenpisket æg, drys med sesam og perlesukker.
  8. Bag kardemommebrødet ved 200°C varmluft i 25-30 min.

Et godt tip: Hvis du er ligeså vild med bagværk af bløddej som os, har vi endnu flere gode opskrifter. Hvad med at bage en omgang saftige kanelsnurrer? Eller måske nogle højsnegle med citron og timian? Og så er der selvfølgelig også den klassiske kanelstang med remonce og vaniljecreme. Det kan være svært at vælge, så måske du bare skal starte fra en ende af. Du kan måske eksperimentere med de forskellige typer remonce i flere former. God bagelyst!

kademommebrød

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.