Sådan gør du
- Kom de knækkede hvedekerner i en skål og overhæld dem med ca. 3 dl kogende vand. Lad dem trække i 30 minutter. Skyl herefter med rent vand igennem en sigte.
- Riv kartoflerne fint og klem så meget vand fra som muligt. Kom dem i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække i 2-4 minutter.
- Hæld vandet fra og skyl med koldt vand og knug igen så meget væske ud af kartoflerne som muligt.
- Opløs gær i vand og kærnemælk.
- Rør æg, de revne kartofler og udblødte hvedekerner heri.
- Bland mel og salt og bland det i de våde ingredienser.
- Sæt dejkroge i elpiskeren og ælt dejen igennem i 10 minutter. Dejen skal være meget våd.
- Dæk skålen til med et fugtigt klæde og lad den hæve lunt i 60 minutter.
- Tænd ovnen på 225°C og gør to bageplader klar med bagepapir.
- Brug en sauceske og spiseske til at sætte 9 klatter dej på hver bageplade.
- Bag én bageplade kartoffelboller af gangen i 20 minutter. Afkøles på rist.
Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup.