Sådan gør du
Om aftenen
- Riv gulerødderne groft på et rivejern.
- Opløs gæren i vandet sammen med honning, og tilsæt frø, kerner og revet gulerod.
- Tilsæt mel, og til sidst salt, og rør dejen grundigt sammen, til dejen har en konsistens som tyk grød.
- Blandingen sættes på køl natten over i 8-12 timer. Enten med et vådt viskestykke, film eller låg over, så fugten holdes inde i skålen.
Om morgenen
- Ovnen tændes og varmes op til 240°C (225°C varmluft).
- Dejen tages ud af køleskabet, bollerne formes og placeres på en bageplade vha. 2 skeer. Det er nemmest, hvis man efter hver bolle dypper skeerne i vand, så dejen ikke klistrer så meget til skeerne.
- Bland kerneblandingen, pensl bollerne med æg, og drys med et generøst lag kerneblanding på hver bolle.
- Bollerne bages i den forvarmede ovn i ca. 13-15 minutter, til de er gyldne, og lyder hule, når man banker på undersiden. Hold øje, alle ovne er forskellige.
- Lad bollerne køle en smule af på en bagerist, inden de skæres over.