Sådan gør du
Karamel (kan med fordel laves dagen før)
- Sæt en gryde med vand til at koge.
- Pil etiketten af dåsen med kondenseret mælk, og læg den ned i gryden, når vandet koger.
- Vær opmærksom på, at dåsen skal være helt dækket af vand.
- Læg låg på gryden, skru ned på lav varme, så vandet simrer.
- Kog dåsen i 30 min, og tag herefter dåsen op af gryden, og lad den køle af, inden den åbnes.
- Rør grundigt rundt før brug.
- Opbevar karamellen i køleskabet.
Grød med kerner
- Kom alle grødens ingredienser i en gryde, og kog op på middel-høj varme.
- Når grøden koger, skrues ned på lav varme, og grøden koges færdig indtil den er cremet og tykner.
- Rør hyppigt undervejs.
- Imens grøden koger ristes mandlerne gyldne på en pande og hakkes groft.
- Skær æblet i tern og læg til side.
- Når din grød med kerner er færdig toppes den med de ristede mandler, friske brombær, æbletern og en generøs klat lys karamel.
Et godt tip: Elsker du grød ligeså meget som os? Ud over denne grød med kerner, har vi også en masse andre grød opskrifter – både kolde og varme. Gå på opdagelse i vores grød-univers, hvor vi har samlet alle de bedste opskrifter.