Sådan gør du
- Hæld 5 1/2 dl vand i en skål, og gem resten af vandet.
- Tilsæt alle de tørre ingredienser i en skål. Bruger du bageenzym er det vigtigt, at du tilsætter det sammen med de tørre ingredienser, før du tilsætter væske.
- Opløs gæren i vandet, og tilsæt resten af ingredienserne.
- Ælt dejen i en røremaskine ved laveste hastighed i 2-3 minutter, og tilsæt resten af vandet efter behov.
- Dejen skal klæbe en smule. Ælt yderligere i ca. 5 minutter. Ælt dejen færdig i 2 minutter ved mellemste hastighed.
- Lad dejen hæve i ca. 15 minutter, og del den herefter i 2 lige store stykker.
- Form 2 brød, og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i ca. 60 minutter ved stuetemperatur.
- Forvarm ovnen til 240°C (varmluft 220°C).
- Rids overfladen med en skarp kniv.
- Skru ovnen ned til 210°C (varmluft 190°C) og bag brødene i 30-35 minutter til de er gyldne
- Lad brødene køle af på en bagerist.
Et godt tip: Du kan også lave lækre, sprøde rundstykker af denne opskrift. Bruger du den samme opskrift får du 20-25 flotte store rundstykker. Rundstykkerne skal have 20-25 minutter til de er gyldne.