Sådan gør du
- Smelt smør, sirup og farin over svag varme.
- Rør krydderier og natron i og lad blandingen køle lidt af.
- Kom æg og mel i den afkølede blanding og ælt dejen godt igennem.
- Stil dejen tildækket på køl i et par timer, gerne natten over – eller længere.
- Rul dejen ud i 3 mm tykkelse og udstik i de ønskede forme og figurer. Husk at stikke hul hvis du gerne vil bruge dem til at dekorere med, fx. som gavekort eller pynt på juletræet.
- Bag peberkagerne ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 5-6 minutter. til de har fået en flot gyldenbrun farve.
- Lad dem køle af på en rist.
- Rør æggehvide, flormelis og evt. farve sammen. Fyld den gerne i sprøjteposer og pynt kagerne. Til dem der er lavet hul i, skal der bindes snor i før de pyntes med glasur.
- Opbevar de bagte peberkager i en småkagedåse, de kan holde sig sprøde i en uges tid eller mere.
Et godt tip: Dejen til de klassiske peberkager kan fryses ned og holde sig i en måned på frost, eller i en lufttæt beholder på køl, hvor den kan holde sig i op til en uge.
Se hvordan du kan tage dine børn med bageprocessen