Sådan gør du
- Pisk æg og sukker i ca. 5 minutter til det er lyst og luftigt.
- Tilsæt smeltet smør, fløde, kardemomme, citronskal og -saft.
- Rør melet i og lad dejen hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord. Ælt dejen let og del den i 2 portioner.
- Rul en portion ud til en firkant (ca. 20 x 30 cm). Skær den på den lange led i 3 cm brede strimler.
- Skær strimlerne over på skrå (ca. 8 cm lange). Skær et lille rids i midten af hver klejne og træk den ene spids gennem ridset så siderne får en snoning. Gentag udrulningen med den anden portion dej.
- Varm palminen op i en lille, dyb gryde ved jævn varme. For at se om palminen har rette temperatur, tjek med en tandstik, når det syder, har palminen den rette temperatur.
- Læg forsigtigt 2-3 klejner i det varme fedtstof og kog/bag dem til de er gyldne – vend dem et par gange.
- Klejnerne skal hurtigt stige op til overfladen. Hvis de bliver liggende på bunden, er fedtstoffet ikke varmt nok.
- Tag klejnerne op og læg dem på fedtsugende papir.