Knækbrød med surdej

De sprøde knækbrød med surdej er både nemme at bage og smager skønt. Om det er til den lille sult eller ostebordet er lige meget – de passer nemlig til det hele!

Hvis du jævnligt bager med surdej, kender du også til, hvor ærgerligt det er, at man smider den overskydende surdej ud. Men måske det problem er slut. Du kan nemlig bruge den overskydende surdej til at bage disse skønne knækbrød. Når du bager knækbrød med surdej, får du knækbrød med god smag og masser af sprødhed. Det bliver næsten ikke nemmere at bage gode knækbrød. Og du kan bage dem, lige meget om du er nybegynder eller øvet. God bagelyst!

Se opskrift
knækbrød med surdej

Køkkentid
10 min.

Ventetid
25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Knækbrød med surdej: 3 ud af 5 baseret på 14 anmeldelser

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen på 180°C varmluft.
  2. Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  3. Tilsæt surdej samt vand og olivenolie. Rør det hele godt sammen til en ensartet masse.
  4. Del dejen i to lige store stykker og rul hvert dejstykke ud til en firkant, mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på ca. 2 mm. Fjern det øverste bagepapir og rids dejen med en kniv, så du får ca. 16 stykker knækbrød pr. bradepande.
  5. Bag ved 180°C varmluft i ca. 25 min., til de er gyldne og sprøde.
  6. Lad knækbrødende køle af og knæk dem fra hinanden.
  7. Opbevar dine knækbrød med surdej i en lufttæt beholder.

Et godt tip: Bryder du dig heller ikke om at smide overskydende mad ud? Ligesom du kan bruge din overskydende surdej i knækbrød, kan du også bruge dine havregrødsrester. Bag disse skønne knækgrød, der er lavet på havregrød.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.