Sådan gør du
Koalaboller
- Smuldr gæren i en skål, tilsæt vand, og rør rundt, til gæren er opløst.
- Tilsæt posens indhold og æg, og ælt dejen i 5-10 minutter med hænderne eller i en røremaskine ved mellemste hastighed. Ælt dejen, til den er glat og smidig.
- Del dejen i 18 lige store stykker. Form 15 af dejstykkerne til runde boller. Tril resten af dejen til 30 små kugler.
- Fordel bollerne på en bageplade med bagepapir, og sæt 2 ører på hver bolle. Dæk koalabollerne til, og lad dem hæve ved stuetemperatur i 1 time.
- Tænd ovnen på 220°C. Sæt en hel mandel på koalabollerne som næse – mandlen skal vende lodret.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem midt i ovnen i ca. 12 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
- Afkøl bollerne på en rist.
Pynt
- Hak og smelt chokoladen, og dekorér koalabollerne med små dutter af chokolade som øjne. Lad chokoladen størkne, og servér bollerne friskbagte.
Et godt tip: Du kan også forme dine boller som bamser. Med denne opskrift får du bamseboller med fuldkorn. Se opskriften her.