Chiagrød med kokos, ananas og mango

Chiagrød med kokos, ananas, mango og solsikkekerner smager fantastisk. Det er super nemt at lave, og er super forfriskende i sommervarmen.

Når sommervarmen kommer, kan man få lyst til en kold og frisk grød fremfor den varme havregrød. Denne chiagrød med kokos er en skøn morgenmad, der passer sig selv over natten. Den søde og friske grød smager af sommer, og er perfekt til morgenmad, brunchbordet, som en snack eller som en alternativ sundere dessert.

Se opskrift
chiagrød med kokos

Køkkentid
20 min.

Ventetid
6 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Chiagrød med kokos, ananas og mango: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

2 personer

Chiagrød med kokos
1/2 dl Valsemøllen økologiske chiafrø
2 dl mælk
1 nip groft salt
Evt. 1 nip vaniljesukker
1 dl fuldfed kokosmælk (af god kvalitet)

Anana-mango-puré
100 g moden ananas (frossen)
100 g moden mango (frossen)
Lidt vand
Evt. lidt rørsukker eller citron

Topping
Valsemøllen økologiske solsikkekerner (ristede)
Blåbær

Sådan gør du

Dagen før:

  1. Kom chiafrø, rismælk, salt og evt. vaniljesukker i en skål, og rør det grundigt sammen.
  2. Lad skålen stå på køkkenbordet i et kvarters tid.
  3. Rør massen grundigt sammen igen, og stil den herefter i køleskabet natten over.
  4. Skær ananas og mango i små tern, og kom dem i fryseren natten over i en frysepose.

Om morgenen:

  1. Bland 1 dl af den fede del af kokosmælken i chiagrøden.
  2. Kom grøden i et par små glas eller skåle.
  3. Kom den frosne ananas, mango og lidt vand i en foodprocessor (eller blender). Brug kun akkurat så meget vand, som der er brug for, for at foodprocessoren kører!
  4. Blend til massen er ensartet og cremet.
  5. Smag til med rørsukker eller citron, alt afhængig af, hvor syrlig eller søde dine frugter er.
  6. Hvis frugterne er godt modne, er det ikke nødvendigt at smage til.
  7. Fordel ananas-mango puréen ovenpå din chiagrød med kokos.
  8. Drys med ristede solsikkekerner.
  9. Server med blåbær.

Et god tip: Skal det gå hurtigt om morgenen, kan du også bruge chiagrøden som basis, og toppe den med frisk frugt og nødder. På den måde går det lidt hurtigere om morgenen. Vil du have endnu mere inspiration til morgenmaden, kan du gå på opdagelse i vores morgenmadsunivers.

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.