Kold grød med quinoamüsli og rabarberkompot

Kold grød med quinoamüsli og rabarberkompot er et skønt morgenmåltid, der ikke bare smager godt, men også mætter skønt.

Det gode ved en kold grød er, at du kan gøre det meste af forarbejdet dagen før. På den måde kan du få en nem og hurtig morgenmad, der smager skønt! Ikke nok med at den er nem, så er den toppet med en hjemmelavet honningristet quinoamüsli og skøn rabarberkompot, der også er klar på ingen tid. Spis den på de lune sommermorgener, hvor varm grød ikke er sagen.

Se opskrift
kold grød

Køkkentid
20 min.

Ventetid
12 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kold grød med quinoamüsli og rabarberkompot: 4 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

1 person

Rabarberkompot
250 g rabarber i tern
2-3 spsk. rørsukker
½ tsk. vaniljesukker
1 spsk. vand

Quinoamüsli
15 g smør
50 g honning
20 g Valsemøllen økologisk Quinoa (direkte fra posen)
20 g mandler
100 g Valsemøllen Havregryn
20 g Valsemøllen økologiske Solsikkekerner
20 g groft kokosmel

Grød
1 dl Valsemøllen Havregryn
1 dl mælk
½ tsk. honning
1 nip salt
1 nip kardemomme
¼ tsk. kanel
2 spsk. yoghurt

Sådan gør du

Rabarberkompot

  1. Kom alle ingredienserne i en gryde, og kog op på middel-høj varme i ca. 5-10 minutter til rabarberne er møre og alle ingredienserne har samlet sig. Rør undervejs.
  2. Kom kompotten i et tætlukket glas, og opbevar i køleskabet.

Quinoamüsli

  1. Kom alle müsliens ingredienser på en pande, og varm op imens du rører grundigt, så honningen og smøren smelter, og fordeles på de øvrige ingredienser.
  2. Rist müslien indtil ingredienserne er godt gyldne, og de begynder at blive sprøde.
  3. Hæld müslien på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad den køle HELT af. Dette gør, at müslien bliver helt sprød.
  4. Opbevar müslien i et tætlukket glas og brug på grød, yoghurt, skyr eller lign.

Grød

  1. Kom alle grødens ingredienser (på nær yoghurten) i en skål og rør dem grundigt sammen.
  2. Sæt grøden på køl natten over, så den samler sig.
  3. Om morgenen blander du yoghurten i den kolde grød og serverer med rabarberkompot og quinoamüsli.

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.