Sådan gør du
Dag 1
- Gæren opløses i lunkent vand
- De øvrige ingredienser tilsættes
- Dejen æltes godt til den er glat og elastisk
- Dejen skal derefter hæve i ca. 2 timer ved stuetemperatur
- Del dejen i 2 stykker og form dem runde. Pak begge stykker dej ind i film og kom dem i køleskabet
Dag 2
- Tag dejen ud af køleskabet ½ time før baguetten skal laves
- Form hver af de to stykker til en pølse, der er ca. 25 cm. lang
- Læg dejen på en smurt bageplade eller brug evt. bagepapir. Stil dem et lunt sted, tildækket med et fugtigt viskestykke i 30 min.
- Pensl med vand eller æg og drys evt. tørrede krydderier på toppen.
- Bages på den gennemvarme bagesten ved 220ºC i ca. 16 min.
- Lad dem køle af på en rist, og server til aftensmaden.