Sådan gør du
- Hæld vandet i en skål. Tilsæt gær og rør til gæren er opløst.
- Tilsæt posens indhold og rør dejen sammen med en grydeske eller en røremaskine ved mellemste hastighed. Ælt i 5-10 minutter.
- Dæk skålen til og lad den hæve i køleskab i mindst 6 timer (maks. 24 timer).
- Form 10-12 boller med en ske eller fugtig hånd og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Drys evt. bollerne med solsikkekerner.
- Forvarm ovnen til 240°C. Sænk temperaturen til 225°C (varmluft 200°C) og bag bollerne i midten af ovnen i 12-15 minutter.
- Lad bollerne køle af på en rist.
Et godt tip: Vil du springe koldhævningen over, skal du i stedet blot tilsætte 25 g gær og lade dejen hæve 60 minutter ved stuetemperatur. Bollernes smag bliver lidt mildere.