Sådan gør du
Dag 1:
- Opløs gæren i vandet og tilsæt revet græskarkød, græskarkerner og salt.
- Tilsæt langsomt begge meltyper, og ælt dejen til du har en fast dej – dog må den gerne være klistret, men ikke flydende.
- Sæt dejen på køl med et fugtigt viskestykke over – gerne 12 timer.
Dag 2:
- Tænd ovnen på 200° varmluft og lad ovnen varme helt op.
- Drys mel ud på bordet og vend dejen ud på bordet.
- Lav en bageplade, beklædt med bagepapir klar.
- Del dejen, evt. med en spatel til 12 boller og læg dem forsigtigt hen på bagepapiret.
- Pensl bollerne med æg og drys med hakkede græskarkerner.
- Bag bollerne i ca. 20-25 minutter, til de er lettere gyldne.
Et god tip: Græskar hører efteråret til. Hvis du ikke kan få græskar, kan du også fx erstatte de søde boller med squash. Server de koldhævede græskarboller med hummus i skål toppet med ristede græskarkerner ovenpå.