Koldhævede hveder

Plejer du også at spise hveder aftenen før Store Bededag? Prøv disse koldhævede hveder, der er bagt med ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel, der er lidt grovere end normal hvedemel og med 20% fuldkorn i.

De koldhævede hveder er til dig, der gerne vil bage hvederne selv, men måske ikke har tiden. Her kan du lave dejen dagen før, så det bare er, så de bare skal formes og bages på aftenen. Hvederne bliver også lidt grovere end du kender dem. Den stenformalede hvedemel giver hvederne en grovere struktur og endnu flere smagsnuancer, end når du bager med almindeligt hvedemel.

 

Se opskrift
koldhævede hveder

Køkkentid
25 min.

Ventetid
10 t. & 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Koldhævede hveder: 4 ud af 5 baseret på 38 anmeldelser

Opskrift

12 stk.

550 g Valsemøllen Øko Dansk Stenformalet Hvedemel
1 1/4 tsk salt
100 g smør
15 g gær
2,5 dl mælk
2 æg (gem lidt til at pensle med)
2 spsk rørsukker
1,5 tsk stødt kardemomme

Sådan gør du

  1. Smelt smørret blidt i en gryde.
  2. Rør gæren ud i mælken, og rør det i det smeltede smør.
  3. Pisk æggene sammen i et glas.
  4. Bland alle ingredienser sammen i en stor skål – husk at gemme lidt af det sammenpiskede æg til pensling, hvis du vil have blanke hveder.
  5. Ælt, til dejen er jævn. Dæk den med film, og sæt den i køleskabet i 8 timer eller mere – gerne natten over.
  6. Tag dejen ud af køleskabet.
  7. Beklæd en bradepande (ca. 20 x 30 cm) eller en bageplade med bagepapir.
  8. Del dejen i 12 lige store stykker, tril dem til boller, og placer dem i den lille bradepande eller bageplade – 3 x 4, med lidt luft imellem, ligesom på billederne. Lad dem hæve lunt 1-2 timer.
  9. Pensl hvederne med æg, og bag dem i en forvarmet ovn på 200°C (180°C varmluft) i ca. 18-20 minutter eller til de er gyldne. Det er vigtigt, de er gennembagte.
  10. Lad hvederne køle af på en bagerist. Flæk dem, rist dem og server med koldt smør, ost eller marmelade.

Et godt tip: Hvis du er til de helt klassiske hveder, finder du opskriften på dem her.

Udviklet af Bodil på Muttionline – lidt grønnere, lidt nemmere og med smæk på smagen.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.