Koldhævede hvedestykker med porreaske

Hvis du vil overraske lidt med dit bagværk, kan vi anbefale dig at bage disse koldhævede hvedestykker med porreaske. Asken giver et råt og anderledes look til dine morgenboller, men smager stadig skønt!

Morgenbordet skal ikke altid være så kedeligt, og porreasken er nem at lave. Derfor er det bare at eksperimentere lidt med udseendet på bollerne. Du kan også lave sjove mønstre, eller pynte den anden halvdel med en anden type topping. De koldhævede hvedestykker fungerer også fint som kuvertbrød eller som tilbehør til supper og gryderetter.

Se opskrift
koldhævede hvedestykker

Køkkentid
30 min.

Ventetid
6-24 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Koldhævede hvedestykker med porreaske: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

16 stk.

Dej
400 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
100 g Valsemøllen Dansk Speltmel, Fuldkorn
1 spsk sukker
10 g tørgær
3,5 dl koldt vand
1 dl A38
15 g salt

Porreaske
100 g porre
1 ark bagepapir

Sådan gør du

Grunddej

  1. Rør hvedemel, spelt, sukker, tørgær, vand og A38 i en røremaskine, og ælt i 15 minutter ved middel hastighed.
  2. Tilsæt salt, og ælt 2 minutter mere.
  3. Hæld olie i en skål, og hæld dejen i. Læg film over, og lad den hæve til dagen efter.

Porreaske

  1. Skær porre i tynde strimler (julienne), og bag i ovnen i 1 time ved 160°C, indtil de er helt mørke.
  2. Kør de bagte porrer igennem en kaffemølle eller en morter, indtil de er blevet til støv.

Koldhævede hvedestykker med porreaske

  1. Tænd ovnen på maksimal varme, gerne 240°C varmluft.
  2. Hæld hele dejen ud på et meldrysset bord. Drys porrestøv på dejklumpen.
  3. Skær bollerne ud med en bagespatel. De må gerne være ukurante i formen. Undgå at røre for meget ved dejen, så asken bliver på hvedestykkerne.
  4. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, og bag i den forvarmede ovn i 15-20 minutter.

Et godt tip: Porreasken er en nem måde at give sine koldhævede hvedestykker et twist. Asken smager af brændt porre, og giver både speciel smag og udseende til dit bagværk. Asken kan dog også bruges til at pynte anretninger. Sigt lidt porreaske på 1/4 af tallerkenen inden du anretter. Det giver ekstra fylde på din tallerken, og giver et mere råt udseende.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.