Koldhævede maltboller med maltmel og tørret surdej

Forkæl familie og venner med disse koldhævede maltboller med maltmel og tørret surdej, hvor resultat er store lufthuller, en sej krumme og en super sprød skorpe.

Denne opskrift er lavet med vores to helt nye produkter i serien af bagehjælpemidler, Valsemøllen Maltmel og Valsemøllen Tørret Surdej, der gør det muligt at bage endnu bedre bagværk, som du kender det fra de professionelle – hjemme i dit eget køkken. Produkterne tager udgangspunkt i professionelle teknikker og er et godt hjælpemiddel til endnu lækrere hjemmebag, mens råvarerne er nøje udvalgt for at give dig den bedste bageoplevelse.

Se vores udvalg af andre opskrifter med maltmel og tørret surdej her.

Se opskrift

Køkkentid
1 time

Ventetid
24 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Koldhævede maltboller med maltmel og tørret surdej: 3 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

12-14 boller

750 g Valsemøllen Økologisk Manitoba Hvedemel
35 g Valsemøllen Maltmel
20 g Valsemøllen Økologiske Tørret surdej
10 g Gær
20 g Salt
600 g Vand (lidt koldere end lunkent, 20 – 25°C)

Sådan gør du

Dag 1

  1. Opløs gæren i vandet, og tilsæt mel, maltmel og tørret surdej.
  2. Rør det hele sammen i ganske kort tid, så alle ingredienserne stadig er våde, og lad det stå i 30 minutter tildækket.
  3. Tilsæt salt, og ælt dejen 1 minut langsomt og herefter ved mellemhøj hastighed indtil dejen slipper skålens kanter og er glat på ydersiden.
  4. Lad dejen stå i skålen i 30 minutter.
  5. Fold eller stram dejen op, og dæk dejen til med plast. Dejen stilles på køl til næste dag.

Dag 2

  1. Forvarm ovn til 240°C varmluft.
  2. Tag dejen fra køl, og vend den forsigtigt ud på et let olieret bord.
  3. Fugt din dejspartel eller hænderne, og del dejen i 12 eller 14 stykker på bagepapir. Håndter dejen skånsomt for at bibeholde så meget luft i dejen som muligt.
  4. Placér maltbollerne på et stykke bagepapir på en bageplade, bagestål eller bagesten, og kom dem i den forvarmede ovn. Skru ned til 220°C varmluft. (bruger du et bagestål eller bagesten, behøver du ikke bruge bagepladen)
  5. Bag Maltbollerne i 18-22 minutter til de opnår en fin skorpe.

Et godt tip: Bliv klogere på, hvordan du kan bage med maltmel og tørret surdej i vores bageskole.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.