Sådan gør du
Dag 1
- Opløs gæren i vandet, og tilsæt mel, maltmel og tørret surdej.
- Rør det hele sammen i ganske kort tid, så alle ingredienserne stadig er våde, og lad det stå i 30 minutter tildækket.
- Tilsæt salt, og ælt dejen 1 minut langsomt og herefter ved mellemhøj hastighed indtil dejen slipper skålens kanter og er glat på ydersiden.
- Lad dejen stå i skålen i 30 minutter.
- Fold eller stram dejen op, og dæk dejen til med plast. Dejen stilles på køl til næste dag.
Dag 2
- Forvarm ovn til 240°C varmluft.
- Tag dejen fra køl, og vend den forsigtigt ud på et let olieret bord.
- Fugt din dejspartel eller hænderne, og del dejen i 12 eller 14 stykker på bagepapir. Håndter dejen skånsomt for at bibeholde så meget luft i dejen som muligt.
- Placér maltbollerne på et stykke bagepapir på en bageplade, bagestål eller bagesten, og kom dem i den forvarmede ovn. Skru ned til 220°C varmluft. (bruger du et bagestål eller bagesten, behøver du ikke bruge bagepladen)
- Bag Maltbollerne i 18-22 minutter til de opnår en fin skorpe.
Et godt tip: Bliv klogere på, hvordan du kan bage med maltmel og tørret surdej i vores bageskole.